Connect with us
Publicitate

Economic

Au început demersurile pentru prelungirea programului la Aeroportul Braşov

Publicat

pe

Conducerea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav a inițiat demersuri pentru prelungirea programului la acest obiectiv, după discuțiile purtate cu companiile aeriene care vor să opereze zboruri de la Brașov.

Astfel, luni a fost trimisă o solicitare în acest sens furnizorului de servicii de navigație aeriană, Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA.

“În urma discuțiilor și a situațiilor din ultima perioadă, am inițiat consultări cu companiile aeriene, să ne comunice cum și-ar dori să poziționăm cele 12 ore în intervalul celor 24, de-a lungul săptămânii, ca să putem acomoda toate cursele programate. Am făcut și o adresă către ROMATSA, să ne comunice când ar putea să ne asigure suplimentare de program și cu câte ore, la latitudinea dânșilor, în funcție de disponibilități, să ne comunice din ce dată pot să ne asigure un program extins”, a precizat directorul aeroportului, Alexandru Anghel, potrivit Radio România Braşov FM.

Programul actual este de doar 12 ore, de la 7.00 la 19.00, în urma acordului semnat la începutul lunii martie între ROMATSA și Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav.

Publicitate

Printr-un comunicat de presă, ROMATSA, care asigură serviciile de navigație aeriană prin tehnologia remote tower, a transmis săptămâna trecută că și-a dimensionat personalul pentru programul de 12 ore „întrucât aeroportul este nou deschis și nu există o predictibilitate pe termen mediu și lung pentru un trafic aerian stabil”.

Între timp, Dan Air, singura companie aeriană de linie care operează la ora actuală curse de la Brașov, a anunțat alte două destinații, spre Roma-Italia și Valencia-Spania, pe lângă cele operate deja din 15 iunie.

“Da, mai sunt două destinații noi. Cred că ar trebui să ne concentrăm pe destinațiile asigurate de pe Aeroportul Brașov. Pot să vă spun că pasagerii care aterizează sunt mulțumiți că vin la Brașov. Atitudinea este una pozitivă. Cred că toate discuțiile din ultima perioadă ar trebui uitate, pentru că pasagerii au ajuns la destinație. S-au găsit soluții. Dan Air și-a mutat programul în intervalul orarului aeroportului. Sunt destinații, interesul este să avem o investiție care să-și îndeplinească scopul”, a adăugat Alexandru Anghel.

În această perioadă, de pe Aeroportul Brașov se poate decola spre 12 destinații din Germania, Grecia, Italia, Spania, Marea Britanie, Belgia și Egipt.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Roccass

    23 iunie, 2023 at 9:50 pm

    Oameni buni, in domeniul serviciilor, inclusiv serviciile aeriene, nu astepti sa vezi cati clienti ai pentru ca abia dupa aia sa-ti stabilesti oferta si programul de lucru.
    Iti stabilesti oferta si programul de lucru cat mai generoase posibil astfel incat sa atragi clienti.
    Ca exista un risc de inceput, ca s-ar putea ca o anumita perioada sa lucrezi in pierdere, asta e adevarat, dar asa sunt afacerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes