Connect with us
Publicitate

Administrație

Au fost stabilite firmele care vor deszăpezi drumurile judeţene din Braşov. Peste 37 de milioane de lei dă CJ Braşov pentru reparaţii curente şi curăţarea zăpezii

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Braşov a desemnat firmele care se vor ocupa, în intervalul 2021-2022, de întreţinerea, reparaţiile curente şi deszăpezirea reţelei de drumuri pe care o administrează.

În aceste zile conducerea CJ încheie contractele subsecvente, cu o valabilitate de 12 luni de la semnare, realizate în baza Acordului-cadru pentru lucrări de întreţinere curentă pe timp de vară şi iarnă a drumurilor judeţene, aflat în vigoare în perioada 2021-2025.

Au fost redactate şi sunt în etapa de semnare trei astfel de contracte, pentru cele trei loturi aferente zonelor în care este împărţit judeţul Braşov din punctul de vedere al întreţinerii şi reparaţiilor curente ale reţelei rutiere de interes judeţean, respectiv zona 1 Brașov – Zărnești – Bran, zona 2 Şercaia – Făgăraş – Cincu şi zona 3 Rupea.

Pentru atribuirea lucrărilor curente pe drumurile judeţene incluse în Lotul 1 Braşov, estimate la valoarea de 13.908.555 lei, fără TVA, au concurat trei agenţi economici (SC Morani Construct, SC Diferit AG SRL şi SC RS Activ SRL), iar oferta câştigătoare a fost cea depusă de SC Morani Construct SRL, care a avut o propunere financiară de 9.874.886,76 lei, fără TVA.

Publicitate

Astfel, contractul pentru Lotul 1 este încheiat la valoarea totală de 11.751.115,24 lei.

La procedura de achiziţie a lucrărilor pentru Lotul 2 Făgăraş, cu valoare estimată de 14.221.785 lei, fără TVA, au participat trei ofertanţi, SC Morani Construct, SC Diferit AG SRL şi SC Consal SRL. Membrii comisiei de evaluare au desemnat câştigătoare oferta depusă de firma SC Diferit AG SRL, a cărei propunere financiară a fost de 10.299.579,43 lei fără TVA.

Valoarea contractului pentru Lotul 2 este de 12.256.499,52 lei.

În ceea ce priveşte achiziţia lucrărilor pentru Lotul 3 Rupea, pe care autoritatea contractantă le-a estimat la valoarea de 14.938.074,20 lei, fără TVA, au existat doi operatori economici ofertanţi (SC Diferit AG SRL şi SC Consal SRL). În urma deliberării comisiei de evaluare, oferta câştigătoare a contractului subsecvent a fost cea depusă de SC Diferit AG SRL, cu o propunere financiară de 11.458.059,45 lei.

În consecinţă, contractul pentru Lotul 3 este în valoare totală de 13.635.090,74 lei.

Potrivit informaţiilor furnizate de Mihai Pascu, directorul executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene şi Servicii Publice din cadrul CJ Braşov, prioritatea numărul unu înainte de intrarea în sezonul de iarnă o reprezintă refacerea marcajelor rutiere din zona Braşov, pe acele segmente de drumuri pe care s-au desfăşurat lucrări de aşternere a covoarelor asfaltice subţiri, precum şi intervenţia în câteva zone care necesită reparaţii curente.

„După semnarea contractelor subsecvente, vom transmite firmelor prestatoare ordinul de aprovizionare a bazelor de intervenţii din cele trei zone ale judeţului cu necesarul de material antiderapant şi sare, precum şi de pregătire a utilajelor care vor acţiona, astfel încât în momentul în care condiţiile meteorologice vor impune acest lucru să putem avea mijloacele materiale necesare pentru a realiza deszăpezirea drumurilor judeţene în cele mai bune condiţii. De asemenea, vor fi achiziţionate şi montate parazăpezile pe acele drumuri din zonele Braşov şi Făgăraş pe care există riscul de înzăpezire. Responsabilii de zonă din cadrul executivului CJ vor fi pe teren şi vor verifica pe toate durata sezonului rece modul în care firmele asigură viabilitatea drumurilor judeţene”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes