Connect with us
Publicitate

Social

Au fost depistate primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului în România

Publicat

pe

Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului au fost confirmate în România. Este vorba despre doi bărbaţi din Bucureşti, de 38 şi 57 de ani, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică, conform G4media.

Publicitate

„Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balş, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al INSP.

Conform sursei citate, unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Bucureşti, simptomatic, având condiţii medicale preexistente, fără istoric de călătorie şi fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. „Sursa nu poate fi precizată”, menţionează INSP.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din Bucureşti, simptomatic, având condiţii medicale preexistente şi care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Publicitate

Ancheta epidemiologică pentru cele două cazuri este în desfăşurare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes