Connect with us
Publicitate

Social

Au fost confiscate şi distruse 90 kg de ciuperci de la Piaţa Dacia

Publicat

pe

Publicitate

Poliţia Locală Braşov aduce la cunoştinţa locuitorilor oraşului nostru că în ultima perioadă s-au înmulţit situaţiile în care oamenii nu au respectat normele de protecţie anti Covid-19, agenţii locali acţionând în consecinţă pentru stoparea aceastora.

„Având în vedere faptul că, în ultima săptămână, a fost înregistrată o creștere a numărului de situații de încălcări ale normelor în vigoare cu privire la protecția anti COVID-19 (respectarea distanței fizice și purtarea măștilor de protecție în spații închise, în zonele aglomerate, precum și în mijloacele de transport în comun) Poliția Locală Brașov a acordat o atenție deosebită aspectelor menționate, desfășurând numeroase verificări în teren.

Pe lăngă efectuarea acestor acțiuni specifice, dar și a activităților curente, sunt dirijate efective și către piețele agroalimentare pentru a fi luate măsurile legale care se impun vis-a-vis de persoanele care înțeleg să desfășoare activități de comerț ambulant, punând în pericol sănătatea și siguranța brașovenilor. Spre exemplu, în urmă cu două zile, la Piața Dacia, când amploarea fenomenului a fost cea mai mare, au fost confiscate aproape 90 de kg de astfel de produse (ciuperci), care au și fost distruse întrucât nu puteau fi comercializate, reprezentând un risc pentru populație.

De asemenea, tot pe zona Dacia, au mai fost aplicate 19 amenzi în valoare totală de 13.050 de lei pentru încălcări ale Legii 12/1990, Legii 61/1991 și HCL 735/2010 (Regulamentul de organizare și desfășurare a actelor de comerț în locurile publice amenajate din municipiul Brașov). Frecvent, agenții din teren au apelat și la operatorul de salubritate pentru îndepărtarea reziduurilor menajere și alimentare din zona amintită.

Publicitate

Monitorizările și luarea măsurilor legale vor continua, ținând cont de faptul că unii locuitori din zona metropolitană și nu numai aceștia, își fac din ce în ce mai mult simțită prezența în piețele brașovene pentru a comercializa produse care nu sunt conforme, cu risc pentru consum”, se arată într-un comunicat remis presei astăzi de către Poliţia Locală Braşov.

foto: Politia Locală Braşov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes