Connect with us
Publicitate

Eveniment

Au fost anunțate primele decese cauzate de gripă. Două femei din București au fost răpuse de boală

Publicat

pe

Publicitate

Două femei din București sunt primele victime pe care gripa sezonieră le-a făcut în acest an. La scurt timp după ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunța starea de alertă epidemică, Institutul Național de Sănătate Publică a făcut public bilanțul îmbolnăvirilor și deceselor cauzate de gripă, scriu jurnaliștii libertatea.ro.

Cele două decese au fost înregistrate în Capitală și conform INSP, este vorba despre:

  • o femeie în vârstă de 25 de ani, din municipiul București, fără condiții medicale pre-existente și nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3;
  • o femeie în vârstă de 50 de ani, din municipiul București, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1.

Bilanțul INSP mai arată că numărul cazurilor de gripă din săptămâna 26.12.2022 – 01.01.2023 aproape s-a dublat faţă de săptămâna precedentă. Au fost raportate la nivel național 4.961 cazuri de gripă clinică comparativ cu 2.685 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă – un număr de cazuri mult crescut față de media calculată de 315 cazuri din aceleași săptămâni din 5 sezoane prepandemice (2015-2019).

Cazurile de gripă clinică au fost raportate de 34 județe, cele mai multe fiind în municipiul București (2624) și în județele Brașov (441), Cluj (243) și Prahova (236). Comparativ cu sezonul prepandemic 2019-2020, în sezonul actual, se înregistrează o creștere a numărului de cazuri clinice cu 5 săptămâni mai devreme, transmite INSP.

Publicitate

Potrivit INSP, au fost raportate și 38 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI), cu 22 mai multe față de săptămâna precedentă și cu 36 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes