Connect with us
Publicitate

Social

Au fost afișate rezultatele finale la Bacalaureat. Rata de promovare, la Brașov, după contestații, a crescut cu aproape două procente, până la 80.87%

Publicat

pe

Ministerul Educației a publicat astăzi, 7 iulie, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2023. Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelor și a prenumelor candidaților.

Publicitate

Rata cumulată de promovare (după contestații) este de 80,87%, în creștere cu 1,96% față de cea înregistrată înainte de soluționarea contestațiilor: 78,91%. Încă 62 de candidați au promovat examenul după soluționarea contestațiilor. Cu acest rezultat, județul Brașov se își păstrează locul al șaselea la nivel național, peste media de 72,79%.

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 86,54%, iar pentru promoțiile anterioare, 33,63%. Au promovat 2.558 de candidați, dintr-un total de 3.163 de candidați prezenți (2.444 de candidați provin din promoția curentă, respectiv 114 candidați din promoțiile anterioare). Numărul de candidați înscriși în acest an a fost de 3.241.

În urma soluționării contestațiilor 789 de lucrări au fost evaluate cu note mai mari decât cele obținute la prima corectare, 358 note au scăzut iar 127 au rămas neschimbate. Cele mai multe contestații și cele mai multe note schimbate în urma reevaluării s-au înregistrat la Limba și literatura română.

Publicitate

Cea de-a doua sesiune de bacalaureat din acest an este programată în perioada: 7 – 29 august, după următorul calendar:

  • 17 – 24 iulie – Înscrierea candidaților, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe;
  • 7 – 9 august – Evaluarea competențelor lingvistice și digitale;
  • 16 – 21 august – probele scrise;
  • 25 august – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12,00 – 18,00);
  • 29 august – Afișarea rezultatelor finale.

La această sesiune vor putea participa candidații ale căror situații școlare vor fi încheiate după sesiunea de corigențe precum și cei care nu au promovat examenul în sesiunile anterioare. Aceștia din urmă pot susține toate probele scrise sau doar pe cele pentru care nu au obținut nota 5,00 în sesiunile anterioare, solicitând recunoașterea notelor la probele promovate.

Nu vor putea participa la această sesiune candidații eliminați din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, din sesiunile august-septembrie 2022 și iunie-iulie 2023.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes