Connect with us
Publicitate

Social

ATV-urile au devenit un coșmar pentru locuitorii din Moieciu. Autoritățile au început să ia măsuri pentru stoparea fenomenului

Publicat

pe

De ani buni, zgomotul ATV-urilor închiriate și conduse de turiști tulbură liniștea zonelor protejate, printre care Parcul Național Piatra Craiului, precum și în Moieciu-Fundata. Conform Radio România Brașov FM, localnicii s-au plâns deseori din cauza șirurilor de ATV-uri care străbat drumurile comunale și pădurile în care nu ar trebui să intre, fac fum, gălăgie și sperie animalele sălbatice.

Publicitate

Directorul Administraţiei Parcului Naţional Piatra Craiului, Mircea Vergheleț a declarat pentru Radio Româania Brașov FM: „Am avut, de curțnd, niște probleme mari cu circulația ATV-urilor. Pe de o parte, au fost câțiva utilizatori ai acestor mijloace de transport care au pătruns în parc. Au trecut de niște bariere și i-am surprins cu ajutorul turiștilor și a unor camere de supraveghere care ne transmit imagini în timp real. Cu sprijinul colegilor de la Jandarmeria Montană și de la Postul de Poliție din Bran am reușit să-i identificăm și să-i sancționăm”.

O măsură pentru stoparea fenomenului a fost luată zilele trecute și de Consiliul Local Moieciu, care a adoptat o hotărâre prin care se interzice accesul acestor vehicule în scop turistic pe toate drumurile comunale din zona Moieciu, inclusiv în zonele Măgura și Peștera, care sunt incluse parțial în Parcul Național Piatra Craiului.

Viceprimarul comunei Moieciu, Gheorghe Darie a explicat: „Fenomenul a luat amploare fantastică și deja au venit presiuni din partea locuitorilor pentru că nu le mai suportă. S-a emis Hotărâre de Consiliu Local prin care, pe drumurile comunale, vicinale, aflate în administrarea comunei Moieciu este interzisă circulația ATV-urilor în scop turistic, comercial, excepție făcând localnicii care se deplasează în interes propriu”.

Publicitate

De altfel, există și o lege care intezice accesul motoarelor în pădure. Amenzile pentru intrarea cu ATV-ul în pădure sunt între 2.000 şi 5.000 de lei. Potrivit Legii 46/2008, accesul public în pădure este permis numai în zone amenajate şi pe trasee marcate în acest sens. Un alt articol de lege prevede că accesuil public în pădure cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu excepţia activităţilor sportive, de recreere şi turism, care se pot practica numai cu acordul proprietarului sau al administratorului pădurilor proprietate publică a statului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes