Connect with us
Publicitate

Sport

Atlet turc suspendat trei ani pentru dopaj. A fost depistat la o cursă care a avut loc la Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Atletul turc de origine kenyană Aras Kaya, dublu campion european la cros și olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio, a primit o interdicție de trei ani pentru dopaj, după ce a fost depistat pozitiv la eritropoietină. El a fost depistat pozitiv la un concurs desfăşurat în România.

Fondistul turc de origine kenyană a cucerit titlurile europene de cros în 2016 și 2019, scrie Athletics Weekly, citat de g4media.ro.

În vârstă de 28 de ani, el s-a născut în Kenya sub numele de Amos Kibitok înainte de a schimba națiunea pentru a reprezenta Turcia. Sportivul a fost testat pozitiv la Brașov Running Festival 10 km, o cursă pe care nu a reușit să o termine. Cursa a avut loc pe data de 25 septembrie 2022.

El a primit o interdicție de patru ani, dar va ispăși doar trei ani datorită faptului că nu a contestat acuzațiile și a recunoscut că a fost vinovat.

Publicitate

În 2016, Kaya a câștigat titlul la Euro Cross masculin seniori cu trei secunde în fața lui Polat Kemboi Arikan.

La Lisabona, în 2019, Kaya a terminat pe locul doi în fața lui Robel Fsiha, deși învingătorul suedez a fost depistat pozitiv în anul următor și a fost suspendat timp de patru ani. Italianul Yeman Crippa, care a fost al treilea la Lisabona, ar trebui acum să primească medalia de aur.

Kaya s-a mutat în Turcia în 2015 și a obținut cetățenia turcă în iunie 2016. El a câștigat argintul european la 3000 de metri obstacole în acea vară și a concurat la Jocurile de la Rio pentru noua sa țară, dar nu a reușit să treacă de probele de obstacole.

De asemenea, la Euro Cross, Kaya a câștigat bronzul în 2018 și a fost al doilea în 2021, după Jakob Ingebrigtsen.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes