Connect with us
Publicitate

Social

Atenționări COD GALBEN de ploi torențiale și furtuni în Brașov până duminică

Publicat

pe

Meteorologii au emis atenționări Cod Galben de furtuni pentru județul Brașov și alte zone din țară, valabile în acest weekend. Vor fi ploi torențiale, vijelii și izolat grindină.

INFORMARE METEOROLOGICĂ: de joi, 27 august, ora 10.00 până duminică, 29 august, ora 23.00

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte.

Publicitate

Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

În intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20-50 l/mp.

În vestul și nord-vestul țării, în aceste zile, vremea se va menține răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 18-20 de grade. În restul teritoriului va fi normală termic, chiar ușor mai caldă în sud-est.

COD GALBEN: de sâmbătă, 28 august, ora 15.00 până duminică, 29 august, ora 23.00 – instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi abundente

În intervalul menționat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Moldova.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25-55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte.

Sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes