Connect with us
Publicitate

Util

Atenționare cod galben de furtuni în Brașov și alte județe din țară. Instabilitate atmosferică accentuată și ploi, până marți

Publicat

pe

cloudy sky
Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat sâmbătă atenționările de vreme rea valabile pentru această perioadă.

Astfel, sâmbătă, 12 iunie, între orele 11:00 și 21:00 este în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil în Brașov și alte județe din țară. 

Pe parcursul zilei de sâmbătă (12 iunie) în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Publicitate

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici și pe intervale mai scurte de timp.

Începând de duminică, 13 iunie, ora 10:00 – până marți, 15 iunie, ora 23:00 este în vigoare o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, valabilă pentru toate județele din țară.

În intervalul menționat, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 l/mp și, pe arii restrânse, 25 – 50 l/mp.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes