Connect with us
Publicitate

Social

Atenţie, şoferi! Pe Valea Prahovei vor circula tirurile şi pe timp de zi, după ce Valea Oltului se va închide

Publicat

pe

Publicitate

Compania care administrează Infrastructura rutieră a anunțat variantele ocolitoare pentru camioane. Autoturismele pot urma orice drum național sau județean pentru a evita zona.

Circulația pe DN 7, între Boița și Lazaret, va fi închisă între 8 iulie și 9 august, între orele 6 și 20. Măsura va afecta navetiștii din zonă și transportul de marfă, care se va derula pe rute ocolitoare, relatează stirileprotv.ro.

Camioanele care trebuie să ajungă de la București la Sibiu, vor merge pe DN1A, până la Brașov, apoi pe DN1. Pentru mașinile grele a fost deschis și culoarul Rucăr-Bran iar vehiculele de peste 7,5 tone care vin din sud spre centrul tarii, vor urma ruta Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu – Simeria. Cele care merg în vest trebuie să o ia pe la Drobeta Turnu Severin.

A rămas în discuții deschiderea traficului pentru vehicule de mare tonaj pe Valea Prahovei și pe DN10 Buzău-Brașov.

Publicitate

Cristian Pistol, CNAIR: „Vom ridica restricțiile de marți până joi pe DN1, între Ploiești și Brașov.”

Asta înseamnă că românii aflați în vacanță la Sinaia, Bușteni ori Predeal vor sta în coloană cu tirurile.

Potrivit Centrului de Studii Tehnice și Rutiere, pe Valea Oltului trec zilnic peste 17 mii de vehicule. Traficul trebuie acum preluat de drumuri aglomerate și, pe alocuri, înguste și sinuoase.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Îmi asum acest lucru, e o perioadă pe care dacă o ratăm în această vară, următoarea fereastră de oportunitate este primăvara anului viitor, asta înseamnă 8-9-10 luni întârziere, 80 de milioane penalități.”

Pentru localnici, autoritățile vor ridica restricțiile de pe Valea Oltului câte o jumătate de oră, dimineața și la 16.30, pentru ca, sub supravegherea constructorului, să poată pleca și veni acasă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. soli de la sacele

    6 iulie, 2024 at 6:30 pm

    Grindeanu, presedinti de CJ si mii de primari au facut o pasiune pentru lucrarile de drumuri. Mari fonduri pentru lucrari lipsite de durabilitate. Straturi turnate mai subtiri, materiale mai ieftine: pietris de rau in loc piatra sparta de cariera de munte. Banii izvorasc din piatra seaca. Din cand in cand cate un denunt facut de constructori – cazul Vaslui, cazul Suceava- arata devalizarea fondurilor publice de catre politicieni. Peste timp copiii de azi vor da inapoi banii imprumutati de CJ, de primarii, de guvern si cheltuiti nechibzuit astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes