Connect with us
Publicitate

Util

Atenţie şoferi! Ninge pe DN 1 şi DN 1A

Publicat

pe

Centrul Infotrafic a anunțat, vineri dimineață, starea drumurilor naționale. Pe DN 1 Ploiești – Brașov, în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, ninge slab, carosabilul fiind curat. Ninge slab și pe DN 1A Cheia – Brașov.

Pe durata avertizării, la munte, meteorologii au anunțat că se vor înregistra precipitații, mai ales de lapoviță și ninsoare, fiind posibilă depunerea de strat de zăpadă.

Publicitate

„Pentru a avea o deplasare în siguranță, în condițiile în care la nivelul țării sunt emise atenționări meteorologice sau hidrologice care vizează fenomene periculoase (inundații, ninsori viscolite, polei etc.), e important ca, înaintea de a porni în călătorie, să vă informați cu privire la starea drumului pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți și să luați în considerare folosirea unor rute alternative”, a anunțat Centrul Infotrafic.

Centrul Infotrafic recomandă conducătorilor auto, pentru siguranța participanților la trafic, să-și asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curățarea parbrizului, lunetei și a geamurilor laterale, să adapteze viteza la condițiile carosabilului, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei dacă circulă pe un carosabil umed sau alunecos.

„Reamintim că, pentru deplasarea pe suprafețe carosabile acoperite cu polei, gheață sau zăpadă, legislația rutieră prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, a mai amintit Centrul Infotrafic.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes