Connect with us
Publicitate

Util

Atenţie şoferi! Încep lucrările la o „turbogirație” pe DN 1, la intrarea pe Valea Prahovei

Publicat

pe

Publicitate

Compania de Drumuri a emis ordinul pentru începerea lucrărilor la „turbogirația” de la Cornu, la km 94 pe DN 1 Valea Prahovei, constructorul Pragosa România, singurul care a depus ofertă la licitația din vară, urmând să intre în teren de joi, 27 octombrie, la predarea amplasamentului.

Intersecția DN 1 cu Drumul Județean 101 R din zona localității prahovene Cornu este considerată un „punct negru”, adică o zonă cu risc mai mare de accidente. Este o intersecție foarte periculoasă pentru că, la ieșirea din Drumul Județean, șoferii care merg spre Ploiești sau București trebuie să „taie” benzile de pe sensul de urcare și să se încadreze pe banda 2 a sensului Brașov – București, de unde și accidentele grave. În plus, se estimează creșterea traficului pe breteaua Drumului Județean dacă Ministerul Dezvoltării va reuși să modernizeze alternativa de pe Valea Doftanei.

Tot în următoarele zile vor începe lucrările de lărgire a carosabilului la km 95, tot în zona Cornu, unde sensul de urcare se îngustează la o bandă pe aproximativ 300 de metri.

Pentru amenajarea unui sens giratoriu care va funcționa ca o turbo girație (model Centura București – Pipera) și reducerea riscului de accidente, CNAIR a lansat în iulie o licitație pentru execuție, valoarea lucrărilor fiind de 2,5 milioane lei, bani de la buget. Contractul a fost atribuit pe 5 octombrie constructorului Pragosa pentru o ofertă de 2,3 milioane lei.

Publicitate

Turbogirația va funcționa ca un sens giratoriu clasic pe direcția spre Sinaia și va avea bandă dedicată pentru sensul de coborâre, deci va reprezenta o zonă de reducere a vitezei, dar nu și de „gâtuire”. Potrivit Memoriului Tehnic disponibil în SEAP, diametrul exterior al girației va fi de 23,5 metri și o lățime a carosabilului pe cale inelară de 2X5,5 metri și 1X7 metri. Intersecția va fi iluminată atât cu panouri solare cât și cu energie de la rețeaua publică.

Potrivit Poliției Prahova, avizul pentru lucrările de la Cornu, la kilometru 94 au aviz până pe 19 decembrie (durata de execuție conform contractului este de 90 de zile de la predarea amplasamentului).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes