Connect with us
Publicitate

Administrație

Atenţie, şoferi! Aveţi grijă unde parcaţi maşinile! Din iulie, serviciul ridicări auto ar putea începe activitatea

Publicat

pe

Din iulie, brașovenii și turiștii care își parchează neregulamentar mașina prin oraș ar putea scoate aproape 900 de lei din buzunar pentru a o recupera.

Practic, din luna iulie, reprezentanții municipalității estimează că va deveni funcțional serviciul de ridicări auto.

Asta după ce va fi amenajată și parcarea în care vor fi duse mașinile parcate aiurea în oraș.

„Suntem în faza de autorizare a zonei în care vor fi depozitate mașinile parcate neregulamentar. Sperăm în câteva zile să avem această autorizație, după care Tetkron va începe lucrările de amenajare a spațiului, tot ce înseamnă împrejmuire, containere, branșamente, sistemele de supraveghere video. În paralel, odată cu obținerea majorării de capital a municipiului, la Tetkron vor exista și fondurile necesare pentru achiziția a cel puțin două mașini de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar. Vorbim de o mașină care are are capacitatea să ridice mașini mai grele și una să ridice autoturisme mai mici”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, potrivit Radio România Braşov FM.

Publicitate

Parcarea ar urma să fie pe strada Hărmanului.

Potrivit regulamentului pentru ridicările auto, deja aprobat, proprietarii maşinilor ridicate vor plăti o taxa cumulată de 891 de lei, pentru 24 de ore în care mașina va sta în parcare, după ce a fost ridicată.

Mai exact, pentru deplasarea utilajului ce ridică mașina, taxa este de 226 de lei, pentru ridicarea mașinii, taxa este de aproape 310 lei, pentru transport, se plătește 261 de lei, iar pentru depozitare – 94 de lei, pentru 24 de ore.

Dacă maşina va fi recuperată în cel mult 12 ore de la ridicare, taxa de depozitare va fi redusă la jumătate, dar celelalte tarife rămân neschimbate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes