Connect with us
Publicitate

Social

Atenție de unde vă cumpărați rovinieta! Autoritățile au descoperit un site neautorizat care încasează ilegal bani pentru taxa de drum

Publicat

pe

Șoferii care circulă pe drumurile publice din România sunt avertizați să aibă mare grijă unde plătesc rovinieta. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a descoperit o pagină de internet care nu este autorizată pentru încasarea taxei de drum.

Publicitate

Este vorba despre site-ul www.digitale-vignette-online.ro, o platformă unde utilizatorii sunt îndemnați să plătească rovinieta direct cu cardul, iar tarifele pornesc de la 43 de lei până la 68 de lei, în funcție de tipul autovehiculului.

„Pentru a circula pe drumurile naționale ale României cu un autovehicul, vă este necesară întotdeauna o vinietă electronică. Motocicletele sunt scutite de această cerință. Pentru remorci, trebuie făcută o distincție între autoturisme și vehicule comerciale: Dacă vehiculul dumneavoastră este autoturism (clasa de vehicule A), trebuie să cumpărați vinieta pentru plăcuța de înmatriculare a vehiculului, iar remorca nu trebuie luată în considerare. Dacă vehiculul dumneavoastră este un vehicul comercial (clasa de vehicule B-F), trebuie să cumpărați o vinietă pentru plăcuța de înmatriculare a vehiculului, ținând cont de greutatea totală admisă a vehiculului și a remorcii. Astfel, pentru a determina categoria, se adaugă greutățile totale admise ale vehiculului comercial și ale remorcii. Se disting în total opt categorii de vehicule (categoriile A-H). Vă vom explica de ce categorie aveți nevoie, în procesul de comandă”, este anunțul postat pe această pagină de internet.

Reprezentanții CNAIR spun că pe acest site, utilizatorii achită costuri suplimentare de aproape 200% mai mari față de prețul real al unei roviniete. De exemplu, o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism costă 3 euro, iar pe portalul ilegal 8,90 euro, din care 5,90 euro reprezintă taxa de serviciu.

Publicitate

„Rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei, http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie sau pe portalul CNAIR www.erovinieta.ro. CNAIR nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate”, au declarat reprezentanții CNAIR.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes