Connect with us
Publicitate

Turism

Atenție dacă v-ați planificat concediul în Grecia. 15% din suprafața insulei Rhodos a fost cuprinsă de flăcări. Sute de turiști au fost evacuați din stațiunile amenințate de incendii

Publicat

pe

Românii care și-au planificat concediul în insula Rhodos, din Grecia trebuie să se informeze din timp în legătura cu situația incendiilor devastatoare de vegetație. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism anunţă că asigură continuitatea vacanţelor pentru turiştii afectaţi de incendiile din Rhodos. Aproximativ 15% din suprafaţa insulei Rhodos, partea de sud, a fost afectată de incendii. Turiştii sunt relocaţi în zonele de nord ale insulei, anunță ziare.com.

Publicitate

„Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism doreşte să aducă la cunoştinţa publicului starea actuală a situaţiei din insula Rhodos (Grecia), în urma incendiilor care au afectat o parte din sudul insulei. În prezent, aproximativ 15% din suprafaţa insulei Rhodos, mai precis partea de sud, a fost afectată de incendii, ceea ce a dus la închiderea temporară a câtorva hoteluri din această zonă. Cu toate acestea, dorim să subliniem că zborurile charter către insulă funcţionează normal, asigurând astfel continuitatea vacanţelor programate”, au declarat reprezentanții ANAT.

În scopul asigurării confortului şi securităţii turiştilor români, care au rezervări de cazare în partea de sud a insulei Rhodos, aceştia sunt fi relocaţi în zonele de nord ale insulei, care nu au fost afectate de incendii.

„Dorim să transmitem un mesaj de încredere că tour operatorii români, în colaborare cu partenerii lor locali din Rhodos, vor întreprinde toate măsurile necesare pentru ca vacanţele să se desfăşoare în deplină normalitate şi siguranţă. Până în prezent nu s-au înregistrat anulări de călătorii şi că se lucrează pentru ca toţi turiştii să poată avea parte de o experienţă plăcută şi sigură în timpul şederii lor în Rhodos”, mai arată patronatul.

Publicitate

ANAT reaminteşte că siguranţa şi confortul turiştilor reprezintă o prioritate absolută pentru agenţiile de turism şi partenerii lor.

„Echipaţi cu experienţă şi dedicare, agenţii de turism vor continua să monitorizeze îndeaproape situaţia, să ofere asistenţă în deplasările şi cazările turistilor şi să se asigure că aceştia vor avea parte de o experienţă plăcută în timpul sejurului lor în insula Rhodos. Încurajăm turiştii români să rămână informaţi prin intermediul agenţiilor de turism şi să urmeze sfaturile şi indicaţiile acestora cu privire la călătoriile în această destinaţie”, subliniază reprezentanţii ANAT.

Situația în această parte a Greciei este îngrijorătoare. Sute de turiști, dar și localnici au fost evacuați din câteva stațiuni care erau amenințate de flăcările violente. Specialiștii spun că problema nu va fi rezolvată prea curând și avertizează că țara va trece, cel mai probabil, prin cel mai lung episod de caniculă din istorie. În zilele următoare sunt prognozate temperaturi care depășesc 44 de grade, la umbră.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes