Connect with us
Publicitate

Util

Atenție dacă circulați pe Autostrada Soarelui! Taxa de pod de la Fetești se va plăti din nou, începând de vineri

Publicat

pe

Dacă v-ați planificat concediul la mare, în zilele următoare sau dacă pur și simplu tranzitați Autostrada Soarelui trebuie să știți că a fost reintrodusă obligativitatea plății taxei de pot de la Fetești. Timp de aproximativ o lună și jumătate, șoferii care circulau prin acea zonă nu achitau această taxă pe motiv că se făceau reparații la podul de peste brațul Borcea al Dunării.

Publicitate

Practic, începând din 14 iulie 2023, de la ora 00:00, achitarea tarifului pentru tranzitarea podurilor dunărene de la Fetești – Cernavodă redevine obligatorie pentru participanții la trafic.

Ieri a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 633/2023 Ordinul nr. 1.387/2023 pentru încetarea aplicabilității Ordinului viceprim-ministrului, ministrul transporturilor și infrastructurii nr. 1.178/2023 privind stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.

CNAIR reamintește conducătorilor auto că peajul (tariful de trecere pentru utilizarea podurilor între Fetești și Cernavodă) poate fi achitat astfel:

Publicitate
  • prin intermediul aplicației eTarife (destinată telefoanelor mobile);
  • lista completă a distribuitorilor autorizați să încaseze peajul (tariful de trecere pentru utilizarea podurilor între Fetești și Cernavodă) se poate verifica aici;
  • prin SMS, la numărul 7577.

Pentru mai multe detalii privind plata peajului prin SMS, CNAIR recomandă utilizatorilor să acceseze linkul: http://www.cnadnr.ro/ro/peaj/peaj-prin-sms.

Dacă se optează pentru plata peajului printr-unul din canalele menționate anterior, trecerea prin stația de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul 

În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul peajul poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele puse la dispoziție, până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii.

Având în vedere că suntem în sezonul estival CNAIR recomandă conducătorilor auto să evite plata taxei în stația de taxare pentru a evita statul la cozi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes