Connect with us
Publicitate

Social

Atenție – Carantina de weekend începe la Brașov astăzi la ora 20 / Descarcă declarația sau adeverința de la angajator

Publicat

pe

Prefectura Brașov a transmis vineri după-masă un comunicat de presă prin care anunță că municipiul Brașov intră oficial în carantină de noapte începând cu ora 20:00, până la ora 05:00. Măsura este valabilă și duminică.

Începând de sâmbătă seara, intră în vigoare carantina de weekend. Este vorba despre o carantină de noapte, ce îi vizează doar pe brașovenii nevaccinați. Aceștia nu mai au voie să iasă din case în acest sfârșit de săptămână, între orele 20:00 – 05:00, decât dacă merg la serviciu sau au un motiv bine întemeiat.

Conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00- 5,00, cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

Publicitate

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

DESCARCĂ DE AICI DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00-22,00.

DESCARCĂ DE AICI MODELUL DE ADEVERINȚĂ DE LA ANGAJATOR

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la art.1 alin. (6.1.) lit. a. persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la art. 1 alin. (6.1.) lit.b. şi d. persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Lista a măsurilor care se aplică pentru incidența mai mare de 6 la mie și mai mică decât 7,5 la mie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes