Connect with us
Publicitate

Util

Atenție brașoveni dacă plecați în concediu în străinătate! Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Publicat

pe

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat lista statelor unde incidența cazurilor de covid-19 a crescut semnificativ. Cele mai căutate destinații de vacanță pentru români au trecut acum în zonele galbenă sau roșie.

Bulgaria, una dintre țările preferate de români pentru un concediu în stațiunile de pe litoral, a trecut în zona galbenă.

Față de vechea listă, principalele modificări apărute sunt următoarele:

  • În zona roșie au intrat: Elveția, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Lichtenstein, Guam, Bahamas, Maldive, Anquilla și Insulele Saint Kitts și Nevis.
  • În zona galbenă au intrat: Bulgaria, Armenia, Albania, Belarus, Slovenia, Palestina, Filipine, Japonia, Mauritius, Timorul de Est, Burnei Darussalam, Bermuda și Guyana.
  • În zona verde au întrat: Kuweit, Insulele Virgine Britanice și Emiratele Arabe Unite.

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat va intra în vigoare duminică, 29 august.

Publicitate

Românii care se întorc dintr-o zonă galbenă trebuie să știe că nu intră în carantină dacă sunt vaccinați sau dacă prezintă la graniță un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă turiștii se întorc în România din zona roșie ei vor fi scutiți de la carantină doar dacă sunt vaccinați. Testele PCR sau antigen nu vor fi luate în considerare. Asta înseamnă că oamenii vor fi obligați să stea în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes