Connect with us
Publicitate

Util

Atenţie şoferi! Lucrări de stabilizare a unui versant pe DN 10 Buzău – Braşov, în zona căderilor de stânci

Publicat

pe

Publicitate

Pe DN 10 în zona Siriu, în punctul în care au loc dese căderi de stânci, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Buzău a anunţat lucrări de stabilizare a versantului, astfel încât circulaţia rutieră să se desfăşoare în siguranţă.

„Drumul Naţional principal DN 10, caracterizat prin tranzitul de vehicule grele, are o importanţă strategică deosebită. Unul dintre principalele obiective propuse de DRDP Buzău pentru perioada următoare este stabilizarea versantului în zonele cu alunecări, în imediata apropiere a Barajului Siriu. În zonele în care se produc căderi de pietre şi stânci, DRDP Buzău a întreprins demersurile necesare în vederea punerii în siguranţă a drumului naţional 10. Astfel, se va da ordinul de începere a lucrărilor pentru stabilizarea versantului pe sectorul de drum cuprins între poziţiile kilometrice 80+660 şi 80+980′, a anunţat DRDP Buzău.

Pentru a stabiliza versantul şi a preîntâmpina căderile de bolovani pe carosabil, specialiştii din cadrul DRDP au identificat mai multe soluţii tehnice.

„Specialişti din cadrul DRDP Buzău, s-au deplasat în zona Siriu, au verificat versantul şi s-au căutat soluţii tehnice pentru stabilizare. Astfel, au fost identificate 4 tronsoane pentru care este necesară realizarea unor sisteme de protecţie a drumului naţional împotriva căderilor de stânci prin montarea de plase încastrate pe versant şi plase de retenţie pe o lungime totală de peste 500 de metri liniari. Pentru aceste 4 tronsoane, în perioada următoare, se vor întreprinde analize detaliate geologice şi tehnice premergătoare lucrărilor din teren’, a mai transmis DRDP.

Publicitate

O altă lucrare de amploare se va desfăşura tot pe DN 10, în punctul în care se află Viaductul Grămăticu, la mică distanţă de Barajul Siriu. Potrivit DRDP, 12.9 milioane lei vor fi cheltuite pentru intervenţii de întărire a podului.

„În perioada imediat următoare DRDP Buzău va scoate la licitaţie proiectul de lucrări de intervenţie la infrastructură, suprastructură, rampe de acces, racordări cu terasamentele şi lucrări în albie pentru Viaductul Grămăticu, situat pe DN 10, poziţia kilometrică 90+265 în localitatea Lunca Jariştei. Valoarea proiectului este de 12,9 milioane lei cu TVA, iar perioada de execuţie va fi de 12 luni, de la ordinul de începere a lucrărilor. Extrem de important, mai ales pentru tranzitul de vehicule grele, Viaductul Grămăticu a fost construit în anul 1983, are o lungime de 168,30 metri, cu parte carosabilă de 8 metri şi a fost încadrat în starea tehnică IV’, informează DRDP Buzău.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes