Connect with us
Publicitate

Cultural

Ateliere de decorațiuni, de modelare urbană, de bijuterii din materiale reciclate dar şi desene pe asfalt sau pictură pe turtă dulce la Street Delivery Brașov

Publicat

pe

Cea de a treia ediție a Street Delivery Brașov, proiect cofinanțat de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare a proiectelor culturale, deschide evenimentele verii în oraș. Între 23 și 25 iunie, strada Eroilor (tronsonul dintre Magazinul Star și Modarom) redevine un spațiu deschis artei, jocului, performance-ului, atelierelor și expozițiilor.

„Redesenăm orașul așa cum am vrea să fie pentru toți locuitorii săi: accesibil, deschis, aerisit, prietenos, colorat. Timp de trei zile, privim Brașovul din șaua unui unicorn, nu din scaunul unui vehicul, reimaginăm o stradă ca o scenă de poveste în care noi suntem personajele. Vei descoperi pe strada noastră cinci zone fantastice în care să te bucuri de oraș așa cum este el: zona de joc și joacă, unde tronează copilăria, arta de a modela cu mâinile, spectacole și activități pentru cei mici; zona de artă digitală și instalații media, în care artiști brașoveni și timișoreni își expun lucrările; zona care te apropie de natură, în care elemente naturale se vor îmbina în jurul unor performance-uri și workshopuri de creație; zona de food&bar în care vei descoperi cele mai delicioase preparate ale prietenilor din Breasla Cârciumarilor Brașoveni și zona de muzică&fun, în care vom petrece împreună serile acestea de vară”, au precizat organizatorii.

În cele 3 zile, brașovenii și turiștii se pot bucura de ateliere de decorațiuni și desene pe asfalt, pictură pe turtă dulce, reprezentații muzicale, ateliere cu roboți pentru copii, workshop de modelare urbană, atelier de bijuterii din materiale reciclate, pictură pe față, lectură în spațiu public, atelier creativ de gândire ecologică, atelier de ilustrație, iar acestea sunt doar câteva dintre zecile de evenimente pe care organizatorii Street Delivery le-au pregătit în acest weekend.

„Vara culturală începe să devină o tradiție a Brașovului, o vară în care brașoveni și turiști se pot bucura de zeci de evenimente, pentru toate gusturile și pentru toate vârstele. Începem joi cu un concert al Filarmonicii, un eveniment organizat în parteneriat cu Alianța Franceză, iar de vineri și până duminică vă invităm pe toți la Street Delivery, evenimentul care înlocuiește circulația mașinilor din zona dintre Star și Modarom cu arta, cu bucuria jocului, cu expozițiile, cu atelierele pentru cei mici și pentru cei mari, cu lectura sau cu desenele pe asfalt. Vă așteptăm să fiți parte din acest proces în care, prin cultură, redăm orașul și pietonilor”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Publicitate

Street Delivery Brașov este organizat de Fundația Cărturești. și cofinanțat de Primăria Brașov, prin intermediul Ghidului de finanțare a proiectelor culturale, cu suma de 70.000 de lei.

Potrivit organizatorilor, Street Delivery este un manifest pentru interacțiunea umană față în față, nu bară la bară. Fundația Cărturești crede cu tărie că fiecare cetățean are dreptul să se bucure de un oraș mai prietenos, mai inteligent, mai verde și mai viu și că străzile sunt făcute pentru oameni, nu doar pentru mașini. De aceea, le revendică încă din 2006, deschizându-le pentru bucuria și implicarea pietonilor.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes