Connect with us
Publicitate

Social

Atelier pe tema riscurilor traficului de persoane

Publicat

pe

Publicitate

Atelierul pentru tineri cu tema „Conștientizarea riscurilor traficului de persoane” va avea loc joi și vineri, 4-5 mai, în Sala mare din cadrul Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov, Bulevardul Eroilor nr 33-35.

Organizator este Asociația Cultural Socială Economică Christiana, în cadrul proiectului STOP-AT – Traficul de persoane, transmite g4media.ro.

Sunt așteptați tineri, cu varsta intre 16-24 ani care doresc să afle care sunt cele mai utilizate metode de recrutare de către traficanți, cum pot fi identificate aceste pericole, ce poate fi făcut atunci când descoperi sau suspectezi o situație de trafic, precum și prezentarea unor cazuri investigate de mass-media.

Trainerii care vor vorbi cu tinerii participanți sunt expertul Iulia Lung, din partea Asociației Christiana și jurnalistul Alex Costache, din partea G4Media.

Publicitate

Iulia Lung este activist în domeniul ONG de 10 ani, în plan local, în mai multe localități inclusiv în mediul rural, pe domeniul educației civice, cunoașterea drepturilor cetățenilor și cum să interacționeze cu administrația publică.

Alex Costache este jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în reportaje și investigații, în special pe domeniul justiției, abordând inclusiv subiecte legate de traficul de persoane. Recent, a fost corespondent special Știrile TVR în Ucraina.

„Tinerii participanți vor fi Ambasadori în comunitatea lor. Aceștia vor susține ulterior sesiuni de informare în școlile sau grupurile din care fac parte și vor fi atenți la indicatorii prin care pot preveni timpuriu traficul de persoane”, arată organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes