Connect with us
Publicitate

Eveniment

Așteptarea a luat sfârșit! Brașovenii își pot cumpăra bilete pentru zborurile regulate care vor decola din Ghimbav. Care sunt destinațiile și ce prețuri au

Publicat

pe

Foto: Jost Gruchel - Planespotters.net
Publicitate

Se apropie inaugurarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, iar veștile pozitive nu contenesc. Compania românească Dan Air, a demarat comercializarea biletelor pentru zboruri regulate spre și dinspre Brașov, începând cu luna iunie.

Cetățenii Brașovului care intenționează să călătorească în străinătate, dar și cei din diasporă dornici să revină în țară în vacanța estivală beneficiază acum de o soluție convenabilă și accesibilă. Din iunie, Dan Air (România) oferă primele sale rute regulate către și dinspre aeroportul brașovean, cu prețuri accesibile.

Biletele oferite de Dan Air includ gratuit un bagaj de cală de maximum 32kg, precum și două bagaje de cabină – unul mic de tip ghiozdan și unul de tip troller. Analizând prețurile practicate de operatorii low-cost pentru bagaje precum și costul transferului de la și către alte aeroporturi precum Otopeni, Sibiu sau Târgu Mureș, putem concluziona că tarifele oferite de compania românească sunt extrem de atractive.

Iată câteva exemple de tarife: Brașov – Londra: 79 euro/persoană; Brașov – Budapesta: 39 euro; Brașov – Munchen: 79 euro; Brașov – Milano: 72 euro. Prețurile pentru zborurile retur sunt identice cu cele ale zborurilor tur.

Publicitate

Programul complet și tarifele pentru fiecare zbor:

 • Brașov – Barcelona – Brașov (marți) – 99 euro;
 • Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (miercuri) – 89 euro;
 • Brașov – Budapesta – Brașov (marți, duminică) – 39 euro;
 • Brașov – Londra LGW – Brașov (vineri) – 79 euro;
 • Brașov – Milano LIN – Brașov (luni) – 72 euro;
 • Brașov – Munchen – Brașov (sâmbătă) – 79 euro;
 • Brașov – Nuremberg – Brașov (joi) – 79 euro;
 • Brașov – Stuttgart – Brașov (joi) – 69 euro; (încă nu este pus la vânzare)

Rezervările se pot face online la adresa www.DanAir.ro

Dan Air este prima companie aeriană care anunță rute regulate către și dinspre aeroportul brașovean.

Compania va efectua aceste zboruri cu avioane Airbus A320, având o capacitate de 174 de locuri, dintre care 162 în clasa economică și 12 în clasa business. Acestea constituie primele curse regulate ale Dan Air după mai mulți ani de colaborare cu alte companii aeriene precum Air Serbia, Transavia, Wizz Air, Jazeera Airways sau Sundair.

Înființată în 2017 de căpitanul Dan Iuhas sub numele de Just Us Air, compania și-a schimbat denumirea în Dan Air în 2021. În prezent, aceasta deține în flota sa un Airbus A319 înmatriculat YR-URS și alte trei Airbusuri A320, înmatriculate YR-DSE, YR-JUL și YR-RAM.

Informații despre politica de bagaje Dan Air:

Dan Air vă oferă posibilitatea de a transporta un bagaj de cală în limita a 32 kg, GRATUIT.

Dan Air vă permite să călătoriți cu următoarele bagaje de mână, de asemenea, GRATUIT:

Bagaje mici:

 • Dimensiune: 40 cm x 30 cm x 20 cm;
 • Greutate maximă: 10 kg;
 • Să încapă sub scaunul din față fără a crea disconfort celorlalți pasageri;
 • Să nu includă produse periculoase.

Bagaje de cabină de tip troller:

 • Dimensiune: 55 cm x 40 cm x 20 cm;
 • Greutate maximă: 10 kg;
 • Să poată fi depozitat în compartimentul de deasupra scaunului;
 • Să nu includă produse periculoase.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

1 Comentariu

 1. Observator

  1 aprilie, 2023 at 1:56 pm

  Vestea in sine e imbucuratoare,dar totusi nu inteleg cum se pot vinde bilete cunoscand faptul ca aeroportul inca nu are certificarea ICAO – International Civil Aviation Organisation si nici a autoritatilor eurooene competente si nimeni nu poate garanta in acest moment ca aceasta certificare se va obtine pana la data de 15.06.2023 ;

 2. Antonov

  2 aprilie, 2023 at 8:11 am

  Sunt dezamagit,cursele de Londra se fac la sosire pe un aeroport departe de Londra si de comunitatile de romani ,care locuiesc in zona Luton ,distanta … London Gatwick cam de la Bucuresti la Brasov ,sunt complet dezamagit !!! doua ore de mers cu masina pe un trafic de bara la bara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes