Connect with us
Publicitate

Util

Astăzi, terasele și magazinele se închid de la ora 18:00 în multe localități din Brașov. Modelele de declarații necesare

Publicitate

Publicat

pe

În cursul zilei de ieri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a organizat o ședință extraordinară în care s-a analizat situația epidemiologică din Brașov în baza Hotărârii de Guvern nr. 348/2021.

Publicitate

Astfel a fost adoptată Hotărârea nr. 87/2021 privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform Hotărârii Guvernului nr. 293/2021, cu modificările şi completările ulterioare aduse de Hotărârea Guvernului nr. 348/2021.

Mai multe despre ce s-a decis precum și în ce localități au fost impuse restricții suplimentare puteți citi AICI.

Tot începând de astăzi, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică locuitorii din municipiul Brașov (alte localități au restricții și în timpul săptămânii, vezi lista completă AICI) sunt obligați să fie în case până la ora 20:00, sau să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere care să justifice un motiv serios.

Publicitate

Redăm mai jos conținutul ART. 1 al acestei hotărâri, care se aplică în tot municipiul Brașov, aici incidența infectărilor fiind sâmbătă (data ședinței CJSU) de 7,48 la mia de locuitori:

ART. 1. Pentru unităţile administrativ teritoriale cu incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, 28.03.2021 se pun în aplicare următoarele măsuri din H.G. 348/2021 pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 293/2021:

(1) Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20,00-5,00, cu următoarele excepţii:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  3. c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. d)deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

(2) Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5,00-18,00.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la art.1 alin. (1) lit. a persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil ( anexă la prezenta hotărâre).

Publicitate

(4) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la art.1 alin. (1) lit.b şi d persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil ( anexă la prezenta hotărâre).

(5) Aplicabilitatea măsurilor prevăzute la articolul 1 încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Modelele de adeverință de la angajator, respectiv de declarație pe proprie răspundere pentru cele două intervale orare de restricționare a circulației în afara locuinței pot fi descărcate de aici:

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru toate localitățile, indiferent de rata de incidență (nivelul de răspândire a virusului)

Descarcă de aici modelul de declarație pe proprie răspundere

Descarcă de aici modelul de adeverință de angajator

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 ‰ (necesar a fi folosite pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică), respectiv 7,5 ‰ (necesar a fi folosite în toate zilele săptămânii)

Publicitate

Descarcă de aici modelul de declarație pe proprie răspundere

Descarcă de aici modelul de adeverință de angajator

Modelul declarației pe propria răspundere pentru tranzitarea unei localități carantinate

Descarcă de aici modelul de declarație pe proprie răspundere

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes