Connect with us
Publicitate

Administrație

Astăzi se aprinde balizajul aeroportului de la Ghimbav. Este primul din ţară care are balizaj pe lămpi de tip LED

Publicat

pe

Astăzi se aprinde balizajul de pe Aeroportul internaţional Braşov. aeroportul nostru este primul din România unde balizajul este unul cu lămpi LED. Acesta este comandat prin intermediul unui echipament de tip touchscreen.

Publicitate

Balizajul de la Aeroportul Internaţional Braşov reprezintă o premieră pentru România, fiind primul realizat cu lămpi pe sistem LED. De asemenea, sistemul de balizaj va fi comandat prin intermediul unui echipament de tip touchscreen, urmând să existe comenzi separate pentru fiecare segment de lumini.

Nu în ultimul rând, dincolo de capătul pistei este instalat firul director, alcătuit din două rânduri de piloni amplasaţi pe o distanţă de 900 de metri, cu barete orizontale din 300 în 300 de metri de la pragul pistei. Firul director ajută echipajul să se axeze pe direcţia pistei şi oferă indicaţii vizuale privind distanţa până la pragul pistei. Lămpile amplasate pe stâlpii din cadrul firului director compun planul luminilor. Înălţimea stâlpilor şi direcţia în care sunt orientate lămpile sunt calculate în aşa fel încât, văzută de sus, imaginea să formeze un plan continuu, un covor de lumini care să nu orbească piloţii şi să asigure ghidarea în condiţii de vizibilitate scăzută.

Lucrările la sistemul de balizaj au costat 65.598.566 lei cu tot cu TVA (55.124.845 lei, fără TVA).

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    21 decembrie, 2021 at 8:58 pm

    ‘E foarte bine ca in sfarsit acest balizaj este gata cu un an intarziere fata de termenul contractual initial ; dar totusi nu inteleg termenul de “aprindere a luminilor “ ; este aceasta o faza in realizarea proiectului ?eu stiu ca o investitie este finalizata in momentul in care se semneaza procesul verbal de receptie si de punere in functiune a obiectivului ; ca sa nu mai vorbim de un aspect contractual si anume daca in contract au fost prevazute penalizari de intarziere si daca acestea au fost calculate pentru perioada de intarziere a realizarii investitiei ;de asemenea este de mentionat ca mai sint piste in tara cu becuri led,printre altele,Bucuresti Otopeni are becuri led pe ambele piste ;’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes