Connect with us
Publicitate

Cultural

Astă seară, de la orele 20.00, recital online cu soprana Paula Duca și tenorul Liviu Iftene

Publicat

pe

Arii si duete de Giacomo Puccini si Giuseppe Verdi – programul ales al recitalului din aceasta seara susținut de muzicieni brasoveni, artiști cunoscuți de publicul brasovean Astfel, soprana Paula Duca  și tenorul Liviu Iftene, acompaniati la pian de Sena Ducariu alături de clarinetistul Sorin Pârlea, vor susține un moment muzical cu arii cunoscute și îndrăgite.

Publicitate

Marti 24 noiembrie 2020, ora 20.00, sunteti asteptati in ONLINE!

Tot ce trebuie să faci este să intri pe youtube la ora 20.00 fix și să te bucuri de o seară cu muzica de calitate!

 Accesezi linkul aici: https://www.youtube.com/watch?v=d92Jrmw7XMk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1sWflnIS9uZjEfFFDSBuIy51FmKmvgoLrpNDDU5NH8KEGu7_IZo4ep3Cc

Publicitate

Repere profesionale

Soprana Paula Duca  extrem de apreciată atât la Brașov, cât și la Montreal, unde a locuit în urma cu ceva ani. La vârsta de 4 ani a urmat cursuri de pian, la vârsta de 7 ani a început studiile în cadrul Liceului de Muzică din Braşov, iar apoi a urmat timp de patru ani cursurile Facultăţii de Muzică din Braşov

Soprana Paula Duca a obținut de asemenea premii și recunoașteri internaționale: două burse din partea prestigioasei instituții Jeunesses Musicales du Canada: La Bourse Centre JMC – Trois Riviers și La Bourse Le prix Boulev’art inc.

Paula Duca a participat la concursul internațional de canto Hariclea Darclee din Brăila, bucurându-se de aprecieri și recunoașteri multiple.

În prezent este doctorand la Universitatea Transilvania din Brașov.

Publicitate

Tenorul Liviu Iftene s-a născut în orașul de la poalele Tâmpei la data de 13 mai 1985. Deși primele semne ce îi confirmau talentul muzical s-au manifestat încă din gimnaziu, primii săi pași s-au îndreptat spre învățământul teologic, urmând cursurile Seminarului Teologic Ortodox Dumitru Stăniloae din Brașov.

Debutul scenic l-a susținut în ianuarie 2009 la Opera din Brașov în dificilul rol al lui Tonio din La Figlia del Reggimento de Gaetano Donizetti. Acest rol, ocolit de majoritatea tenorilor datorită exigenței cerințelor vocale, a marcat și debutul său internațional, pe scena Großes Festspielhaus din Salzburg. Aici, în fața a peste 2.000 de spectatori, Liviu Iftene „a adus publicul în stare de uluire. La doar 23 de ani, în al patrulea an de pregătire muzicală îndrăznește să debuteze cu Tonio a cărui arie inspiră frică. Respect!”, scria ziarul german OVB la scurt timp după spectacol.

Abordarea rolurilor dificile din punct de vedere vocal a rămas unul dintre atributele sale definitorii ca artist liric. Cei treisprezece ani de activitate solistică i-au adus numeroase satisfacții și pe plan internațional, prin participarea în mai multe turnee europene, în țări precum Germania, Austria, Elveția, Spania, Franța, Italia, Polonia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes