Connect with us
Publicitate

Social

Asociația Transportatorilor Aerieni: Permisul de călătorie digital, disponibil din aprilie pe o platformă realizată de Apple

Publicitate

Publicat

pe

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunţat că la mijlocul lunii aprilie va fi lansat pe o platformă Apple un permis de călătorie digital pentru rezultatele testelor COVID-19 şi certificatele de vaccinare. Certificatul va accelera procesul de check-in.

Publicitate

Permisul de călătorie digital, aflat în prezent în faza de testare, a fost planificat să fie lansat până la sfârșitul lunii martie.

Vicepreședintele regional IATA pentru Africa și Orientul Mijlociu, Kamil Alawadhi, a declarat că este de așteptat ca certificatul să se lanseze pe platforma Apple în jurul datei de 15 aprilie și ulterior să existe o variantă și pentru platforma Android.

„Dar aplicația va avea succes numai după ce o vor adopta companiile aeriene, diferite țări, aeroporturi”, a spus Alawadhi.

Publicitate

Transportatorul din Marea Britanie, Virgin Atlantic, a declarat vineri că va testa aplicația IATA pe ruta Londra-Barbados din 16 aprilie.

Barbados a declarat că va accepta permisul la frontiera sa, una dintre primele țări care acceptă un permis digital în loc de hârtie documentație.

Permisul va accelera procesul de check-in
IATA a declarat că permisul său de călătorie va ajuta la accelerarea înregistrărilor.

Permisul IATA de călătorie va ajuta la facilitarea călătoriilor punând rezultatele testărilor pentru COVID-19 şi certificatele de vaccinare într-un format digital, ceea ce va accelera procesul de check-in.

Campania de vaccinare a sporit speranţele că vor fi permise mai multe călătorii, dar IATA susţine că statele trebuie să emită o dovadă digitală pentru a permite efectuarea călătoriilor.

Publicitate

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes