Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Asociația Milioane de Prieteni pregătește activități interactive pentru brașoveni de Ziua Internațională a Animalelor

Publicat

pe

4 octombrie este Ziua Internațională a Animalelor. Asociația Milioane de Prieteni sărbătorește această zi prin mai multe activități desfășurate în întreg județul Brașov. Conștientizarea importanței sterilizării câinilor și pisicilor, beneficiile sterilizării pentru sănătatea lor, dar și activități educative și de voluntariat cu copiii se numără printre evenimentele care vor fi organizate cu prilejul Zilei Internaționale a Animalelor.

Publicitate

Astfel, joi și vineri (în 28 și 29 septembrie), AMP organizează o caravană a sterilizării câinilor și pisicilor cu stăpân la Șinca Nouă. În același timp, activiștii vor desfășura o campanie de informare la nivelul localnicilor privind importanța sterilizării, beneficiile pentru sănătatea animalelor, cadrul legislativ pe care trebuie să îl respecte proprietarii de animale de companie, dar și modul de îngrijire cel mai potrivit pentru diferite animale de companie.

Pe 4 octombrie, în Sanctuarul AMP Libearty vor avea loc activități cu peste 30 de copii de la școlile din Vulcan și Colonia 1 Mai. Micuții vor aduna ghindă pe care o vor primi apoi urșii ca hrană, vor participa la activități creative (pictură, jocuri, etc), vor vizita Sanctuarul și vor afla povestea urșilor salvați de la Libearty și vor învăța tot felul de lucruri despre animalele sălbatice și domestice.

Asociația Milioane de Prieteni a luat ființă în 1997, la inițiativa doamnei Cristina Lapis. Adăpostul Victory funcționează încă de atunci, este unul dintre cele mai vechi așezăminte private din țară pentru câinii abandonați și se ocupă astăzi de urgențele medicale veterinare ale animalelor fără stăpân din județul Brașov. Mii de câini i-au trecut pragul de-a lungul a 25 de ani de viață, au fost tratați aici, au aflat ce înseamnă grija și iubirea, iar apoi au plecat în adopție.

Publicitate

În 2005 ia naștere cel mai mare proiect de bunăstare animală din România – Sanctuarul de Urși AMP Libearty. Este cel mai mare sanctuar de urși bruni din lume (157 de urși au fost salvați de la deschiderea rezervației) și a fost numit ”cel mai etic sanctuar din lume” de National Geographic Traveller. În incinta sanctuarului, complet separat de țarcurile urșilor, există si țarcul cervidelor, mai multe țarcuri ce sunt gazdă a câteva familii de lupi, dar și o fermă educațională unde animale domestice salvate de AMP de-a lungul ultimilor ani își duc traiul fără a fi ”muncite” de gospodari.

În ultimii ani, activitatea Asociației s-a îndreptat mult spre zona educațională – desfășurăm inclusiv cursuri opționale de protecția și bunăstarea animalelor).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes