Connect with us
Publicitate

Administrație

Asociația Amural a stat abuziv în catacombele de După Ziduri cu „Brașov Underground Muzeum”. Curtea de Conturi a transmis Primăriei să calculeze prejudiciul şi să îl recupereze

Publicat

pe

Asociația Amural a ocupat abuziv catacombele Brașovului, în perioada în care aceștia au avut proiectul „Brașov Underground Muzeum”. Cel puțin așa arată informarea privind rezultatele auditului realizat de Curtea de Conturi pentru anul financiar 2021.

Publicitate

Documentul a fost prezentat, ieri, și aleșilor locali, în ședința de plen, transmite Radio România Braşov FM.

Auditorii Curții de Conturi au analizat, între altele, modul în care catacombele de După Ziduri au fost predate Asociației Amural, în perioada mai – august 2021 pentru proiectul „Brașov Underground Muzeum”.

Conform auditorilor, cei de la Amural au solicitat municipalității acordarea gratuită a spațiului, dar și asigurarea utilităților, fără însă a exista o aprobare a autorității publice deliberative, respectiv a Consiliului Local Brașov, „fără existența unui act juridic încheiat cu unitatea administrativ teritorială municipiul Brașov și fără acordul acesteia”.

Publicitate

De asemenea, spun auditorii, Asociația a obținut venituri în acest spațiu, pe perioada funcționării muzeului, acesta putând fi vizitat contracost. Astfel, a fost generată o pagubă bugetului local.

De asemenea, potrivit aceluiași document, cheltuielile cu utilitățile, „efectuate pentru amenajarea și funcționarea Brașov Underground Muzeum (pe perioada de pregătire și pe perioada de desfășurare a activităților) și care au fost achitate din bugetul local nu au fost stabilite, evidențiate în contabilitate și recuperate de la entitatea care a întrebuințat imobilul”.

În urma auditului, conform recomandării celor de Curtea de Conturi, municipalitatea trebuie să calculeze prejudiciul creat și să procedeze la recuperarea lui.

Calculele trebuie făcute până în 29 noiembrie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes