Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Asistentă medicală, salvată la Spitalul Sf. Constantin din Brașov. Medicii i-au spus iniţial că tumora ce urma să o bage în mormânt nu se putea opera

Publicat

pe

O asistentă medicală de 47 de ani din Bistrița a fost salvată la Spitalul Sf. Constantin Brașov, în urma unei operații chirurgicale. Asta după ce medicii i-au spus femeii că tumora ce urma s-o bage în mormânt este inoperabilă.

Publicitate

Cazul a fost făcut public de Bogdan Moldovan, șeful secției de Chirurgie Generală a Spitalului Sfântul Constantin din Brașov și coordonatorul Centrului de Transplant Renal „Professor Gilles Mentha”, pe pagina sa de Facebook. Asistenta medicală din Bistrița a fost operată în a doua parte a lunii trecute.

Asistenta medicală de 47 de ani din Bistrița diagnosticată cu cancer peritoneal mai fusese operată în două centre universitare. Avea indicație de chimioterapie paleativă.

Medicii i-au spus că tumora canceroasă care pusese stăpânire pe corpul său nu este operabilă. I-au dat o șansă la viață medicii din Brașov, transmite bistriteanul.ro.

Publicitate

Spitalul Sfântul Constantin este singurul din România și Europa de Est cu activitate constantă de Chirurgie Citoreductivă și Chimioterapie Hipertermică Intraperitoneală, dedicată pacienților cu tumori abdominale avansate.

În urmă cu câteva zile, echipa chirurgicală a spitalului a bifat operația cu numărul 300, la 9 ani de la primul caz.

 „Mulțumim familiei pacientei, care nu a acceptat verdictul de inoperabilitate și ne-a căutat. Faptul că am putut ajuta o colegă cadru medical este cu atât mai înălțător pentru noi”, a fost mesajul transmis de doctorul Bogdan Moldovan.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes