Connect with us
Publicitate

Economic

Aro Palace Braşov, profit de 340.000 de lei, în primele nouă luni din 2022. Anul trecut a avut pierderi de peste un milion de lei

Publicat

pe

ARO-Palace Braşov (ARO), companie aflată în portofoliul Transilvania Investments, a raportat un profit net de 0,34 milioane lei în primele nouă luni ale anului, faţă de o pierdere de 1,1 milioane de lei în perioada ianuarie-septembrie 2021, în condiţiile creşterii veniturilor totale cu 40,1%, până la 18,5 milioane lei, conform raportului companiei cu profil turistic publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Publicitate

Cifra de afaceri netă s-a ridicat la 17,2 milioane de lei, în creştere cu 43,6% comparativ cu cea din primele trei trimestre ale lui 2021, probabil pe fondul intensificării activităţii turistice, în ton cu evoluţia întregului sector, transmite bursa.ro.

Pe de altă parte, cheltuielile de exploatare s-au ridicat la 17,8 milioane de lei, cu 26% peste cele din primele nouă luni ale anului trecut. Cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 5,67 milioane de lei, cu 32,6% peste cele din intervalul ianuarie-septembrie 2021. Cheltuielile cu energia şi apa aproape s-au dublat, până la 2,21 milioane de lei, în timp ce alte cheltuieli de exploatare au fost în sumă de cinci milioane de lei, în creştere cu 20,3% faţă de cele din primele trei trimestre ale anului trecut.

În aceste condiţii, ARO-Palace Braşov a raportat un rezultat din exploatare de 0,46 milioane de lei, faţă de o pierdere de 1,02 milioane de lei în primele nouă luni ale lui 2021, în timp ce din activităţile financiare compania a obţinut un câştig de 0,14 milioane de lei.

Publicitate

Printre activele societăţii se află Complexul Aro Palace, Complexul Capitol sau Complexul Coroana, toate în Braşov. Transilvania Investments deţine 85,7% din ARO-Palace, iar SIF Muntenia are 10,4% din societatea turistică.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes