Connect with us
Publicitate

Economic

Aro Palace a anunţat că predă Cetatea Brașovului către stat

Publicat

pe

Publicitate
Aro Palace anunță că predă Cetatea Brașovului statului. Proprietatea veche de 500 de ani, a fost subiectul unei dispute ajunsă în instanță între Primăria Brașov și Aro Palace.

„Aro-Palace S.A informează acționarii și publicul investitor cu privire la faptul că la sediul societății a fost primită adresa Ministerului Finantelor-DGRFP Brașov nr.2644/15.02.2023, prin care ni se pune în vedere că a fost emis Ordinul Ministerului Finanțelor nr.975/10.02.2023, potrivit căruia se mandatează DGRFP Brașov ca în numele Ministerului Finanțelor, reprezentant al Statului Român, să întreprindă toate demersurile și să semneze toate documentele necesare preluării imobilului Complex Cetate, în conformitate cu Decizia nr. 2150/08.11.2022 a Înaltei Curti de Casație și Justitie în dosar 1886/62/2015. Decizia ÎCCJ păstrează soluția Curții de Apel Brașov pronunțată prin Decizia nr. 1067/14.06.2017 prin care s-a constatat că dreptul de proprietate asupra imobilului Complex Cetate aparține Statului Român. Decizia ÎCCJ nu a fost încă comunicată părților din dosar. Aro-Palace S.A va efectua toate demersurile predării imobilului catre DGRFP Brasov”, se arată în anunțul remis Bursei de la București, potrivit economica.net.

În 2014, Aro Palace anunța că vrea să vândă cu 3,5-4 milioane de euro Cetatea Braşovului şi negociază cu Primăria. Compania deține proprietatea din 1990.

Construită între secolele XVI-XVIII, Cetatea Brașovului include un turn, o fortificație patrulateră cu bastioane în colțuri și cu turnuri de apărare construite deasupra. Suprafața construcției este de 5.500 de mp.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes