Connect with us
Publicitate

Eveniment

Aristotel Căncescu a fost condamnat definitiv la 7 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie

Publicat

pe

Publicitate

​​​Fostul șef al Consiliului Judeţean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost condamnat de Curtea de Apel Brașov la 7 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost judecat pentru fapte de corupție. Decizia este definitivă.

Căncescu a fost găsit vinovat pentru mai multe capete de acuzare iar pedepsele s-au contopit, iar astfel s-a ajuns la 7 ani şi 10 luni. Pedeapsa cea mai mare, 5 ani, a fost primită pentru luare de mită, la ea s-au adăugat doi ani pentriu trafic de influenţă şi 3 ani şi 6 luni pentru abuz în serviciu. Prin contopire, s-a ajuns la pedeapsa finala.

Potrivit procurorilor DNA, obiectul dosarului îl reprezintă fapte desfășurate în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014, fiind legate de activitatea inculpaţilor Căncescu Adrian Aristotel, preşedintele al Consiliului judeţean Brașov şi Ispas Radu Petru, administrator public al judeţului Brașov, care şi-au folosit funcția publică de autoritate locală pentru interesele proprii și ale unor firme „de casă”.

Aceste firme „de casă” dețineau cvasi – totalitatea contractelor derulate cu CJ Brașov, întrucât le erau acordate preferențial, prin încredințare directă, ca urmare a dispoziției inculpatului Căncescu Andrei Aristotel.

Publicitate

În acest caz, de la firma Canaris SRL s-a dispus confiscarea sumei de 1.248.704 lei.

Tot în acest caz a fost trmis în judecată şi Ion Diniţă, fost deputat de Braşov. Acesta a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes