Connect with us
Publicitate

Social

Arafat spune că ar fi periculos să se renunţe la purtarea măştilor. În lipsa stării de alertă doar o lege specială ar putea obliga oamenii să poarte mască

Publicat

pe

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat într-o intervenţie la Digi24 că ar fi o măsură greşită dacă s-ar renunţa acum la purtarea măştilor. „Renunțarea la mască, acum, ar fi prea devreme și prea periculos”, a afirmat Raed Arafat. Masca (în spațiile închise), igiena și distanțarea, rămân principalele măsuri de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, a subliniat acesta.

„Nerespectarea regulilor de prevenire poate să ducă la creşteri care sunt dincolo de controlul nostru şi să nu putem să mai stăpânim situaţia. Ne-am aşteptat la creşteri, toată lumea ştia că relaxarea aduce creşteri, dar depinde aceste creşteri cât de persistente sunt, cât de abrupte sunt şi care este impactul lor pe sistemul sanitar”, a mai adăugat şeful DSU.

În lipsa acestui act administrativ, starea de alertă, nu am mai avea cum să obligăm pe nimeni să poarte mască în spațiile închise „decât dacă se emite o lege specială de port al măștii”, a explicat secretarul de stat în MAI pentru sursa citată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes