Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Arafat: „În capitală nu mai avem locuri la ATI, iar mâine vom depăşi 860 de cazuri”

Publicat

pe

Raed Arafat, şeful DSU, s-a arătat îngrijorat pentru că numărul de infecţii cu Covid-19 a crescut deja faţă de raportarea de la ora 13.00, în urma unei raportări interne. Totodată, puţin mai devreme, şeful DSU a confirmat faptul că nu mai există niciun loc la ATI în spitalele și secțiile COVID din Capitală.

Publicitate

„Situația începe să fie îngrijorătoare, înseamnă că în București apar tot mai multe cazuri de terapie intensivă.  Am mai dus pacienți din București în altă parte noaptea, că nu mai erau locuri. Noi mai avem o analiză între 18 și 18, care ne arată trendul. Numărul de azi de la ora 18, avem 860 de cazuri. Deci mâine ne așteptăm, dacă nu există ajustări, că vom depăși 860 de cazuri. Dar vom vedea, oricum cifra e mare pentru perioada 18-18 analizată în fiecare zi. Cazuri noi, nu retestări. În weekend poate să scadă numărul, că sunt mai puține teste”, a declarat Arafat.

Apoi, şeful DSU a completat: „905 români au cerut să fie externați până acum, nu am deocamdată cifra exactă câți s-au întors la spital pentru că starea lor era mai gravă, dar încercăm să aflăm. Să nu mai asculte oamenii de cei care transmit vrute și nevrute. Faptul că asimptomaticii nu transmit, de exemplu. Studiile jurnalelor prestigioase, Centrul de control din SUA spun că și aceștia transmit. Semnalul este că sunt tot mai multe cazuri grave!”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes