Connect with us
Publicitate

Social

Arafat: „Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare”

Publicat

pe

Secretarul de stat, Raed Arafat, a explicat astăzi într-un interviu difuzat de postul de televiziune Digi24 că există o îngrijorare în privinţa evoluției numărului de infectări, în condițiile în care din etapa a doua de relaxare oamenii nu au mai respectat regulile ca în faza întâi. „Suntem îngrijorați, la început oamenii au respectat regulile, în faza 1. În faza 2 au început să audă diverse. S-a întărit curentul opiniilor împotrivă, că tot ce s-a făcut e un fiasco.

Am auzit un medic care spunea că e o biată gripă, care nu e o problemă. Sunt țări care au pierdut sute de cadre medicale, și noi auzim pe cineva care spune: e o biată gripă. Care e mesajul care se transmite? Că eu, ca medic nu cred în ce fac ceilalți medici, atunci omul ia masca de pe față, nu mai respectă regula de distanțare.

Cred că nu numai eu, poate și mai mulți colegi în cadrul grupului care include medici, personal tehnic, poate o să recomandăm amânarea momentului pentru noi măsuri de relaxare, analizând fiecare măsură care ar fi impactul ei.

Ni se cere creșterea numărului de persoane la întâlniri, să deschidem sălile de spectacole. Întrebarea e care va fi mecanismul dacă și așa cum e acum pare să fie o problemă? E de înțeles dorința cetățenilor de a-și relua viața normală.

Publicitate

Noi am explicat clar – ne putem întoarce la normalitatea de dinaintea virusului când o să avem vaccin, tratament sau când virusul infectează un procent mai mare pe mapamond.

Am zis că măsurile de relaxare, ca să funcționeze trebuie să aibă măsuri compensatorii – masca, distanțare. Dacă nu respectăm măsurile compensatorii, măsurile de relaxare duc la creștere necontrolabilă”, a explicat Raed Arafat după cum scrie digi24.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Argentina Malcea

    22 iunie, 2020 at 12:07 pm

    Sunteti speriat domnule . Apelati la cineva sa va toarne cositorul . Ce specialitate aveti ??? Sunteti epidemiolog , virusolog sau imunolog ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes