Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Aproximativ 200 de persoane vor pedala prin Brașov la evenimentul „Masa Critică”. Bicicliștii vor parcurge un traseu de 13 kilometri, pe mai multe străzi din oraș

Publicat

pe

Asociația Tot Mai Verde din Brașov, invită comunitatea brașoveană, să participe la evenimentul ‘Masa Critică’, care va avea loc în data de 29.09.2023, în Brașov. Acesta este un eveniment cu un scop ecologist, care are rolul de a promova bicicleta ca mijloc de transport ecologic, economic, sănătos şi de multe ori mai rapid prin oraș dar și de a atrage atenția autorităților asupra necesității dezvoltării unei infrastructuri bine puse la punct pentru circulația bicicliștilor.

Publicitate

La eveniment se estimează un număr de aproximativ 200 de persoane de toate vârstele. Acțiunea constă într-o plimbare pe biciclete, cu plecare de lângă Primăria Brașov (la Lupoaică), str. blvd. Eroilor, blvd. 15 Noiembrie, Calea București, giratoriu Poienelor, blvd. Saturn, blvd. Alexandru Vlahuță, blvd. Gării, str. Aurel Vlaicu, blvd. Griviței, str. 13 Decembrie, blvd. Iuliu Maniu, Primărie. Traseul are 13 km și poate fi parcurs fără a cauza blocaje majore în trafic.

Sub sloganul „Biciclete pentru toți”, anul acesta, cu ocazia evenimentului nostru ‘Masa Critică’, organizatprii vor să strângă bani pentru achiziționarea de biciclete tandem pentru Asociația Bastonul Alb, asociație ce sprijină persoanele cu deficiențe de vedere pentru a fi integrate în societate. Fiecare poate dona orice sumă pentru această cauză sau să se implice în activitate.

Înainte de plimbare, oamenii vor putea interacționa cu membrii nevăzători și cu voluntari din Asociația Bastonul Alb, amenajându-se un stand în locul de plecare și de sosire. Cei care vor să dea o mână de ajutor în strângerea de fonduri pentru achiziționarea bicicletelor în tandem vor putea dona fizic la stand sau oricând prin transfer bancar, luând legătura cu Asociația Tot Mai Verde. Până în acest moment, s-a strâns suma de 960 lei.

Publicitate

Asociația Tot Mai Verde recomandă celor care doresc să participe la eveniment, să respecte legislația rutieră în vigoare. Printre ele, amintim:

  • să folosească casca de protecție
  • să aibă bicicleta echipată cu sistem de avertizare sonoră
  • să aibă bicicleta echipată cu sistem de iluminat cu lumini albe și roșii

Program:

  • 17:45 – 18:00 Întâlnire la Primăria Brașov (la Lupoaică)
  • 18:00 Pornire traseu: Primăria Brașov (la Lupoaica), str. blvd. Eroilor, blvd. 15 Noiembrie, Calea București, giratoriu Poienelor, blvd. Saturn, blvd. Alexandru Vlahuță, blvd. Gării, str. Aurel Vlaicu, blvd. Griviței, str. 13 Decembrie, blvd. Iuliu Maniu, Primărie.

Pe toată lungimea traseului se vor respecta prevederile OUG nr. 195/2002. Se va folosi prima bandă de circulație. Toți participanții sunt rugați să respecte regulile de circulație și mersul în coloană.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes