Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Aproape şapte tone de deşeuri IT&C au reciclat poştaşii braşoveni. Poşta Braşov este pe locul trei la nivel naţional

Publicat

pe

Poşta Română a reciclat 55 de tone de echipamente IT&C, aparatură electrică şi electronică. În topul sucursalelor s-a înscris şi Timişoara, prin cele peste zece tone de DEE-uri predate societăţilor de reciclare, urmată de Sucursala Constanţa, unde au fost colectate şi predate, spre valorificare, aproape şapte tone de DEE-uri. Topul predării deşeurilor IT&C a fost completat de Sucursala Braşov, unde au fost direcţionate spre circuitele de valorificare aproape şapte tone, de Sucursala Servicii Servicii Expres cu o tonă DEE-uri, dar şi de Sucursala Craiova, care a predat societăţilor procesatoare 1,5 tone de deşeuri electronice.

Această acţiune face parte din programul multianual de management în care Poşta Română are asumată atingerea unor ţinte privind îndeplinirea criteriilor de protejare a mediului.

Potrivit auditului de specialitate, Poşta Română a redus, în anul 2021, consumul energiei electrice cu 0,17 kWh/angajat/zi, faţă de anul 2020, de la 1,42 kWh/angajat/zi, la 1,25 kWh/angajat/zi, ţinta asumată de companie de 1 kWh/angajat/zi fiind, încă, neîndeplinită.

„Pe lângă efectele pozitive pentru protecţia mediului, prin reciclarea acestor cantităţi importante de aparatură electronică, Poşta Română a intrat pe un trend pozitiv privind impactul reducerii consumului de energie electrică la nivelul întregii reţele operaţionale. Spunem acest lucru mai ales că, în ultimii doi ani, la nivelul oficiilor poştale, am desfăşurat un important proiect de dotare cu echipamente IT de ultimă generaţie, care îndeplineşte cerinţele UE de protecţie a mediului, cu un consum de energie mult diminuat faţă de aparatura predată reciclării”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Publicitate

Poşta Română este cel mai mare operator naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării (93,52%), şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional şi distribuie, săptămânal, mai mult de 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române, iar peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie, informează Agerpres.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes