Connect with us
Publicitate

Eveniment

Aproape niciun comerciant nu respectă legea în Piaţa Astra. Peste jumătate dintre magazinele controlate de Poliţia Locală au fost amendate

Publicat

pe

Din aproape 40 de firme verificate de Poliţia Locală, mai mult de jumătate sancționate! Motivul? Lipsa autorizației de funcționare! Pe scurt, acesta este rezultatul controalelor efectuate de polițiștii locali de la Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale la magazinele din zona Pieței Astra.

Publicitate

Agenții au desfășurat în ultima perioada o serie de verificări pentru a se asigura că atât persoanele fizice, cât și cele juridice care desfășoară activități de comerț respectă prevederile OG nr.99/2000 republicată, privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

Până în acest moment au fost verificați 37 de agenți economici, iar 21 au fost amendați, în cuantum total de 6.800 lei pentru încălcarea normativului amintit. De asemenea, ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea activității comerciale până la data autorizării, imediat după comunicarea procesului verbal de constatare a contravenției.

Acesta este și motivul pentru care, Poliția Locală Brașov îi sfătuiește pe agenții economici care derulează activități de comerț pe raza municipiului, să demareze procedurile pentru obținerea autorizațiilor necesare desfășurării unor astfel de activități. Administratorii de firme sau managerii acestora trebuie să știe că, potrivit legii, după înmatricularea societății la Oficiul Registrului Comerțului și obținerea certificatului de înregistrare care conține Codul Unic de Înregistrare (CUI) sau, după caz, la data eliberării certificatului de înscriere de mențiuni ori înainte de începerea unei activități care necesită autorizare, societatea comercială are obligația de a obține autorizație/acord de funcționare.

Publicitate

Verificările vor continua, atât în complexul Astra, cât și în celelalte zone comerciale din oraș.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes