Connect with us
Publicitate

Turism

Aproape jumătate de milion de turiști au vizitat Parcul de Dinozauri din Râșnov, în 2022

Publicat

pe

Publicitate

În 2022, Dino Parc Râșnov a fost destinația preferată de 454.447 de turiști, atât familii cu copii, cât și adulți neînsoțiți de copii, reușind să rămână în topul celor mai vizitate locații turistice din România.

Parcul tematic de la Râșnov este cunoscut drept o locație turistică de familie, 45,87% dintre părinți venind alături de copii cu vârste de până în 8 ani, iar aproape 21% venind alături de copii între 8 și 11 ani, conform unui studiu realizat de conducerea parcului pe un eșantion de 2194 de persoane ce au vizitat locația anul trecut. Totodată, Dino Parc Râșnov a fost frecventat și de adulți neînsoțiți de copii, în proporție de 5,52%.

Din același eșantion, 68,37% dintre respondenți au confirmat că au vizitat Dino Parc Râșnov o singură dată, aproape 26% au vizitat parcul între două și patru ori, iar 5,70% au venit de peste cinci ori. Principalele zone din care provin majoritatea vizitatorilor sunt București/Ilfov, Transilvania, Moldova și Muntenia. Există și mulți români stabiliți în țări precum Germania, Italia, Spania și Marea Britanie, care, odată ajunși în vacanță în România, aleg să viziteze și Dino Parc Râșnov.

Peste 50% dintre respondenți au declarat că vin în zonă special pentru Dino Parc Râșnov, 16,50% adaugă și Cetatea Râșnov pe lista obiectivelor principale de vizitat, iar 28,21% au în plan să viziteze mai multe locații turistice atunci când ajung în zonă.

Publicitate

Dino Parc Râșnov a ajuns anul trecut să găzduiască peste 120 de dinozauri în mărime naturală, varietatea dinozaurilor fiind principala atracție apreciată de turiști.Totodată, turiștii apreciază și platforma de cutremure și vulcanul care simulează o erupție, jocurile, concursurile și atelierele pentru copii desfășurate în parc, dar și o achiziție recentă din parc și anume cinematograful în aer liber.

„Dino Parc Râșnov este mai mult decât un parc cu dinozauri, este un adevărat muzeu în aer liber, toate exponatele fiind atestate științific. În ciuda incertitudinilor din ultimii ani, obiectivul nostru a fost să păstrăm Dino Parc Râșnov ca fiind un loc al relaxării și al liniștii, unde toată familia se poate simți bine și poate uita, chiar și pentru câteva ore, de grijile cotidiene. Acesta este principalul motiv pentru care facem tot ce ne stă în putință să aducem anual lucruri noi, interesante și educative, să păstrăm lumea copiilor vie, căci ea este cea mai frumoasă dintre toate”, a declarat Adrian Apostu, managerul parcului cu dinozauri din Râșnov.

Pentru anul 2023, reprezentanții parcului au în plan să facă noi investiții, atât din fonduri proprii, cât și prin intermediul fondurilor europene. Printre noutățile vizate anul acesta se numără dezvoltarea unei aplicații de realitate augmentată, introducerea unor noi activități pentru petrecerea timpului în familie și organizarea mai multor evenimente și spectacole de interes pentru toată familia.

În cadrul Dino Parc Râșnov sunt expuși cei mai mari și impresionanți dinozauri care au fost descoperiți până acum în lume: Seismosaurus, gigantul care măsura 45 de metri lungime, Diplodocus, care se ridică la o înălțime de 11 metri deasupra Pământului, ridicat fiind pe cele două picioare din spate, dar și Hatzegopteryx thambema, cel mai mare animal zburător care a existat vreodată, despre care se spune că putea face ocolul Pământului în zbor fără să se oprească. Începând din 2022, parcul găzduiește și două noi expoziții, cea a dinozaurilor cu pene, strămoșii păsărilor din zilele noastre, precum și o zonă cu exponate, animale și oameni, ce au trăit în Epoca de Gheață.

Întrucât Dino Parc Râșnov este și un impresionant muzeu în aer liber, vizitatorii au ocazia să vadă un cuib cu ouă reale de dinozaur, cu o vechime de peste 60 de milioane de ani, precum și alte exponate cu o semnificație științifică și paleontologică importantă. Expozițiile și exponatele din cadrul Dino Parc Râșnov sunt realizate în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea București, Institutul Geologic Român, Muzeul Național Secuiesc, Muzeul Județean de Istorie Brașov și parteneri privați autohtoni și internaționali.

Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și un muzeu în aer liber. Are o suprafață de 3,5 hectare, pe care se întinde un traseu cu peste 100 de dinozauri în mărime naturală. Printre alte activități regăsite în parc se numără un traseu de aventură în copaci, o tiroliană, două locuri de joacă pentru copii, o cameră labirint cu lasere, un atelier de pictură pentru copii, un cinematograf 360° și unul 9D, precum și diferite expoziții științifice naționale și internaționale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes