Connect with us
Publicitate

Eveniment

Aproape 800 de misiuni pentru jandarmii braşoveni în luna mai

Publicat

pe

Creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros și participarea la misiuni de menținere în sistem integrat au fost printre principalele obiective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean “Nicolae Titulescu” Brașov în luna mai 2024.

Efectivele inspectoratului au desfășurat, în cursul lunii trecute, 776 misiuni de ordine publică, dintre care, 63 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, religioase, cultural artistice, activități de protest, premergător și pe timpul desfășurării alegerilor/referendumului, iar 405 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice împreună cu structurile de poliție competente teritorial, prioritatea fiind asigurarea unui climat de siguranță civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

Jandarmii brașoveni au asigurat intervenția la 193 sesizări, respectiv 96 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 și la 97 evenimente semnalate prin alte modalități, inclusiv autosesizare. De asemenea, au participat la 18 acțiuni în cooperare cu alte instituții și au fost puse în aplicare un număr de 97 mandate de aducere emise de instanțele judecătorești.

În urma misiunilor executate, jandarmii au constatat 293 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștirea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. Astfel, au fost aplicate amenzi în valoare de 119.500 de lei și au fost constatate un număr de 8 fapte de natură penală, pentru care au fost întocmite documentele necesare și au fost predate organelor competente în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale.

Publicitate

Reamintim cetățenilor faptul că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor aflați în dispozitivele de ordine publică sau prin apelarea numărul unic de urgență 112.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes