Connect with us
Publicitate

Social

Aproape 800 de copii din Braşov au apelat la 119 în acest an. Micuţii au apelat la „Telefonul Copilului” pentru a reclama abuzuri sau neînţelegeri între părinţi

Publicat

pe

Aproape 800 de apeluri au fost înregistrate de la începutul anului și până în prezent la ”Telefonului Copilului” în județul Brașov.

Publicitate

Serviciul ”119 din grijă pentu copii” a fost lansat pentru semnalarea cazurilor de abuz, neglijare și orice altă formă de violență asupra copilului, transmite Radio România Braşov FM.

“De la începutul anului, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov au fost înregistrate 798 de apeluri la 119. Cele mai frecvente probleme semnalate țin de situații de neglijare, abuz asupra copiilor, comportament deviant, neînțelegeri între foștii soți asupra programului de vizită a copiilor, dar și nevoia de consiliere a unor părinți în vederea gestionării relației cu copiii”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Brașov, Lidia Mailat.

Numărul unic național 119 a fost lansat la începutul acestui an, iar la fiecare apel primit un specialist evaluează cazul.

Publicitate

La nevoie, o echipă mobilă intervine în ajutorul copilului aflat într-o situație de risc sau în cazul în care viața acestuia este pusă în pericol.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes