Connect with us
Publicitate

Social

Aproape 800 de braşoveni au murit anul trecut din cauza hipertensiunii arteriale

Publicat

pe

Presiunea arterială crescută este, în continuare, principala cauză de deces la nivel mondial. În anul 2023, la nivelul județului Brașov, au fost înregistrate 788 de decese cauzate de hipertensiunea arterială.

Ziua Mondială de Combatere a Hipertensiunii Arteriale este marcată în fiecare an, pe data de 17 mai, pentru conștientizarea riscurilor și efectelor tensiunii arteriale crescute, precum și pentru promovarea măsurării corecte și precise a presiunii arteriale în rândul populaţiei.

Hipertensiunea arterială, supranumită și „ucigașul tăcut”, este cel mai răspândit factor de risc pentru bolile de inimă. În lipsa tratamentului, hipertensiunea duce la complicații severe, precum accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficiență cardiacă, dar și la alte probleme de sănătate.

În evidențele cabinetelor medicale de medicină de familie figurează 116.344 de persoane care suferă de această afecțiune, conform datelor raportate de medicii de familie din județul Brașov și centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov.

Publicitate

Medicii recomandă o dietă sănătoasă, renunţarea la tutun și mișcare zilnică pentru reducerea valorilor tensiunii arteriale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. ainstain 2

  20 mai, 2024 at 1:06 pm

  Naspa. Ie clar ca in brasov ie stres mult se mananca foarte sarat si ie multe femei frumoase.
  (Hipotensiunea ie a cailor ??)
  Tre sa bem mai multa palinca sa se curete venele
  Sanatae si virtute la brasoveni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes