Connect with us
Publicitate

Social

Aproape 80% din elevii braşoveni care au dat BAC-ul l-au şi trecut. Aproape 2.500 de candidaţi au trecut cu bine de examenul maturităţii. Braşovul pe locul 7 la nivel naţional

Publicat

pe

Ministerul Educației a publicat astăzi, 3 iulie, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2023.

Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelor și a prenumelor candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 78,91%, în creștere cu 1,25% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 77,66%. Cu acest rezultat, județul Brașov se situează pe locul al șaselea la nivel național, peste media de 72,79%.

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 84,77% în creștere față de anul precedent, iar pentru promoțiile anterioare, 30,09%, în scădere față de anul trecut.

Publicitate

Au promovat 2.496 de candidați, dintr-un total de 3.163 de candidați prezenți (2.394 de candidați provin din promoția curentă, respectiv 102 candidați din promoțiile anterioare).

Precizăm că numărul de candidați înscriși în acest an a fost de 3.241.

Doi absolvenți din seria curentă a obținut media 10 în această sesiune. Unul a absolvit clasa a XII-a la Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ Brașov iar celălalt la Colegiul Național de Informatică ‘Gr. Moisil’ Brașov.

La o singură unitate școlară din județul nostru, rata de promovare în această sesiune a fost de 100%, Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ Brașov.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • Limba și literatura română: lucrările a 23 candidați au fost notate cu 10 (12 în anul anterior)
  • Limba și literatura maternă: lucrările a 3 candidați au fost notate cu 10 (3 în anul anterior)
  • Proba obligatorie a profilului: Matematică: 67, Istorie: 44 (Anul anterior – Matematică – 58 / Istorie – 53)
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 108, cele mai multe fiind înregistrate la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, 41 (158 în anul anterior)

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 3 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 7 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes