Connect with us
Publicitate

Social

Aproape 70 de elevi braşoveni nu s-au prezentat la proba la alegere a Bacalaureatului

Publicat

pe

La cea de-a treia probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022 – proba la alegere a profilului și specializării – au fost prezenți 2.937 de candidați. 212 dintre aceștia provin din promoțiile anterioare. Au absentat 69 de candidați.

Publicitate

La proba scrisă de astăzi nu au fost semnalate incidente și nu au fost eliminați candidați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele și baremele de corectare vor fi disponibile zilnic după ora 15.00 pe site-ul subiecte.edu.ro, postate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultima probă a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, cea la Limba și literatura maternă, va avea loc joi, 23 iunie. La această ultimă probă sunt înscriși 223 de candidați.

Publicitate

Primele rezultate vor fi comunicate în data de 27 iunie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 1 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții:

Publicitate
  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes