Connect with us
Publicitate

Social

Aproape 5.500 de locuri disponibile în clasa pregătitoare în şcolile din judeţul Braşov

Publicitate

Publicat

pe

Un număr de 5.437 de locuri sunt disponibile anul acesta pentru copiii care urmează să se înscrie în clasa pregătitoare în şcolile din judeţul Braşov, cu 100 mai multe ca în anul anterior.

Publicitate

La distribuirea acestora pe unităţi de învăţământ s-au luat în considerare statisticile privind situaţia demografică şi cea rezultată din migraţia populaţiei, cât şi distribuţia acesteia pe localităţi şi cartiere, a precizat luni, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov, Valentin Bucur.

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august inclusiv au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar, iar cei ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 inclusiv pot fi înscrişi în clasa pregătitoare dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Procesul de înscriere în învăţământul primar nu este condiţionat de frecventarea grupei mari a învăţământului preşcolar.

Publicitate

Pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 şi care au frecventat grădiniţa, înscrierea se face la solicitarea scrisă a părinţilor, în baza recomandării eliberate de unitatea de învăţământ cu nivel preşcolar.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes