Connect with us
Publicitate

Eveniment

Aproape 4 milioane de ţigări de contrabandă descoperite într-un TIR pe ocolitoarea Braşovului

Publicat

pe

Publicitate

În data de 24.03.2023, în jurul orei 13.00, organele vamale au procedat la oprirea și controlul unui autotren înmatriculat în Ucraina pe centura municipiului Brașov. Contrar actelor furnizate de către șofer, un bărbat, cetățean ucrainean, în vârstă de 40 de ani, conform cărora mărfurile transportate erau produse alimentare, în interiorul remorcii au fost găsite în total 3.868.000 țigarete fără marcaje fiscale de accize, prejudiciul fiind estimat la acest moment de autoritățile vamale la suma de 2.301.343,96 lei.

Inculpatul a fost reținut, fiind propus pentru arestare preventivă. Prin încheierea din data de 26.03.2023 a Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov s-a admis propunerea parchetului și s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Serviciul de Investigații Economice, cu sprijinul inspectorilor vamali din cadrul , sub coordonarea și supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față o persoană cu privire la săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată, prevăzută de art. 270 alin. (2) lit. a) și (3) din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes