Connect with us
Publicitate

Social

Aproape 3.500 de elevi s-au înscris la Bacalaureat, în Braşov

Publicat

pe

Publicitate

3.454 de candidați s-au înscris pentru a susține examenul național de bacalaureat 2024 la Brașov în sesiunea iunie – iulie. 3.080 provin de seria curentă și 374 din seriile anterioare.

În perioada 17 – 27 iunie sunt programate probele de evaluare a competențelor, după următorul calendar:

  • 17 – 19 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română [proba A]
  • 19 – 20 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă [proba B]
  • 19 – 21 iunie: Evaluarea competențelor digitale [proba D]
  • 25 – 27 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională [proba C].

Evaluarea competențelor lingvistice, precum și a celor digitale se realizează, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori. Rezultatele obținute de fiecare candidat la probele de evaluare a competențelor se exprimă prin stabilirea nivelului de competență corespunzător, în concordanță cu grilele naționale sau europene, în cazul celor lingvistice și prin stabilirea nivelului de competență în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu și în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, în cazul celor digitale.

Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale sunt urmate de probele scrise care vor debuta luni, 1 iulie, cu proba la Limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 2 iulie, fiind urmată joi, 4 iulie, de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura vineri, 5 iulie.

Publicitate

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00 – 18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiții: a susținut probele de evaluare a competențelor, a susținut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, la final, cel puțin media 6 la probele scrise.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes