Connect with us
Publicitate

Social

Aproape 3.200 de liceeni braşoveni au susţinut astăzi proba de Limba și literatura română a Bacalaureatului

Publicat

pe

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2024 (Limba și literatura română) au fost prezenți 3.192 de candidați (peste 99% din totalul candidaților înscriși). Proba s-a desfășurat în 13 centre de examen organizate în 14 locații în județul Brașov. Au absentat 26 de candidați.

Niciun candidat nu a fost eliminat astăzi din examen. Pentru un candidat, imobilizat la pat, a fost necesară deplasarea unei comisii speciale pentru susținerea probei de astăzi. 19 candidați cu cerințe educaționale speciale au beneficiat de adaptarea condițiilor de examen (materiale compensatorii, mărirea timpului de redactare a lucrării, modificarea formatului standard a subiectului).

Subiectele și baremele de corectare vor fi disponibile zilnic, pentru fiecare probă scrisă, după ora 15.00 pe site-ul subiecte.edu.ro, postate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

Publicitate
  • marți, 2 iulie – proba obligatorie a profilului
  • joi, 4 iulie – proba la alegere a profilului și a specializării
  • vineri, 5 iulie – Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate în data de 8 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Începând cu sesiunea a II-a examenului național de bacalaureat din anul precedent, Ministerul Educației a generalizat evaluarea digitalizată a lucrărilor, proces care a venit cu o serie de beneficii semnificative comparativ cu formatul clasic de evaluare.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții,:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea   tuturor   probelor  de   evaluare  a   competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes