Connect with us
Publicitate

Turism

Aproape 180.000 de treceri prin turnichetele instalaţiilor pe cablu din Poiana Braşov în perioada sărbătorilor de iarnă

Publicat

pe

Domeniul schiabil din Poiana Brașov rămâne, în continuare, cel mai atractiv din România pentru practicarea sporturilor de iarnă, astfel, de la deschiderea sezonului de schi, din 24 decembrie, și până astăzi au fost înregistrate 177.656 de treceri prin turnichete, cele mai multe fiind înregistrate în data de 29 decembrie, 26.769 de treceri.

Publicitate

Astăzi, din cauza vântului puternic, instalațiile pe cablu care leagă stațiunea cu partea superioară a masivului, cele două telecabine, Capara Neagră și Kanzel, și telegondola, precum și telescaunul Ruia, nu funcționează, singurele instalații pe cablu funcționale sunt cele două teleschi-uri care deservesc pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Pârtiile din partea superioară a masivului, chiar dacă în ultimele zile s-au înregistrat temperaturi pozitive, sunt în condiții bune, stratul de zăpadă bătută de pe pârtie are aproximativ 30 de cm. Se poate schia în condiții bune în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. De asemenea, și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze. În partea superioară a masivului există două zone unde, din cauza stratului de zăpadă insuficient, a fost necesară reducerea lățimii pârtiilor, este vorba despre partea stângă a pârtiei Ruia, spre teleschi, și partea dreaptă a legăturii dintre pârtia Lupului și telescaunul Ruia (pârtia 1D).

Conform prognozei meteo, amenajarea pârtiilor din zona inferioară va putea începe din  a doua jumătate a lunii ianuarie, când temperaturile negative și precipitațiile sub formă de ninsoare vor permite acest lucru.

Publicitate

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 65 cazuri, totalizând 70 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau a trebuit sa fie evacuate. Numai în cursul zilei de ieri, 02.01.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 3 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau schiul pe pârtiile din Masivul Postăvaru. Pentru două dintre acestea a fost solicitat și sprijin din partea echipajelor SMURD, care le-au transportat la unitatea spitalicească, pentru controale suplimentare de specialitate.

Conform Serviciului Salvamont, vremea caldă are ca efect faptul că zăpada devine grea la orele amiezii. Acest lucru face ca articulațiile picioarelor, dar în special genunchii, să fie foarte solicitați. Din acest motiv este important ca legăturile schiurilor să fie reglate astfel încât să elibereze piciorul, în cazul unei suprasarcini sau al unui șoc puternic, pentru a-l proteja.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes